Als redactie van De Neije Krant - inmill.nl schrijven we heel wat berichten. Ook publiceren we nieuws- en persberichten die we van bedrijven, clubs, organisaties en verenigingen ontvangen. Dat alles om alle lezers te informeren over wat er zoal speelt en leeft.

Maar we denken dat er ook nog heel wat vragen leven onder inwoners in de gemeente Mill en Sint Hubert. Vandaar onze vraag aan u, waar zou u meer over willen weten? Laat het ons weten!

Waarom geen Brabants Dagblad?

Waarom krijg ik geen Brabants Dagblad meer in Mill? Die vraag kregen we van mevrouw Braam uit Mill. Zij was vele jaren abonnee op het Brabants Dagblad. Maar sinds augustus krijgt ze deze niet meer, ze kreeg het bericht dat deze niet meer in onze gemeente verschijnt. Ze kon wel de Gelderlander krijgen. Maar omdat mevrouw Braam een Brabantse is, in een Brabantse gemeente woont en graag een Brabantse krant leest wil ze geen Gelderlander, maar het Brabants Dagblad. Wij gingen op onderzoek uit om te achterhalen waarom dat niet meer kon.

Het viel overigens niet mee om bij het Brabants Dagblad antwoord te krijgen op die vraag. Bij de klantenservice wist men alleen dat in de gemeente Mill en Sint Hubert geen abonnement mogelijk is op het BD. Bij de redactie wist men niet beter dan dat hun krant nog steeds in de gemeente Mill en Sint Hubert verscheen. Maar waarom niet? Ook zij wisten geen antwoord.

Via de hoofdredactie kwamen we bij een nog hogere hoofdredactie terecht. Na 4 dagen speuren wist deze te vertellen dat er in het Land van Cuijk te weinig abonnees waren op het Brabants Dagblad, om dit verantwoord financieel logistiek te kunnen regelen. Weliswaar komen zowel de Gelderlander als het Brabants Dagblad bij dezelfde drukker vandaan. Maar er is een tijdsverschil waardoor de vrachtwagen die met Gelderlanders naar het Land van Cuijk vertrekt, te lang zou moeten wachten op een twintigtal Brabantse Dagbladen voor abonnees in het Land van Cuijk.

Wel biedt de uitgever de mogelijkheid het BD elektronisch, dus via tablet, smartphone of computer te lezen. Maar de papierenversie, dat is helaas niet meer mogelijk.