Onze parochiekerk is 560 jaar oud en is daarmee een van de oudste monumenten in de gemeente Mill en Sint Hubert. De kerk valt onder de Monumentenzorg.

Het is niet alleen een gebouw voor de eredienst maar ook een belangrijk stuk cultureel erfgoed. Het is een centraal en markant gebouw in ons dorp. Dit geeft ons behalve trots ook de verantwoordelijkheid om dit monument te onderhouden en te bewaren.

In 2007 zijn de prachtige glas in lood ramen gerestaureerd. De volgende fase betreft het vervangen van het leien dak, de verwarming en de luidinstallatie. De werkzaamheden aan het dak zijn inmiddels gestart. De totale werkzaamheden zullen afhankelijk van de weersomstandigheden ongeveer 4 maanden in beslag nemen.

Met deze investeringen is de kerk voorbereid voor de toekomst. Niet alleen voor kerkdiensten maar wellicht ook voor een eventueel breder passend gebruik. De mogelijkheden hiervoor gaan we onderzoeken.

Deze investeringen worden gedeeltelijk gefinancierd uit eigen middelen en uit bijdragen van diverse fondsen. Daarnaast willen wij uiteraard ook een beroep doen op alle inwoners van St. Hubert.

De komende maanden zullen diverse activiteiten georganiseerd worden door een voorlopige werkgroep die bestaat uit de volgende leden: Pieter Kessels, Joyce Pennings, Eddy Klomp en Jacques Derks.

We willen de werkgroep nog graag uitbreiden met enkele enthousiaste inwoners van Sint Hubert. Heb je interesse dan horen wij dat graag.

Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden over de voortgang van de verbouwing en de diverse activiteiten.

Heb je vragen of ideeën aarzel dan niet om contact op te nemen met de leden van de werkgroep of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..