Van oudsher is het bestaan van een fanfare- of harmonieorkest een fenomeen in elk dorp en stad. In vol ornaat, met trots en enthousiasme werd er tijdens de vele jaarlijks terugkerende activiteiten, kerkelijke gebeurtenissen of jubilea door de muziekvereniging opgetreden. En vandaag de dag is dat in heel veel dorpen en steden nog zo!

Traditie? Of muzikale duurzaamheid?

Binnen de Millse gemeenschap zijn er anno 2020 diverse stichtingen en organisaties die eveneens al decennialang een beroep doen op het harmonieorkest. Ook in het afgelopen jaar heeft Muziekvereniging St. Willibrord bij deze jaarlijks terugkerende activiteiten een muzikale bijdrage mogen leveren.

Nieuwe kansen

In 2019 is een start gemaakt met het extra genereren van financiën ten behoeve van de muziekopleiding gericht op spelen in harmonieorkesten. Met Wandelsportvereniging Amicitia Mill en de gezamenlijke Muziekverenigingen van de Gemeente Mill & St. Hubert werd een spontane en waardevolle samenwerking aangegaan. Dit resulteerde in een Sponsorloop “Op De Bres Voor Muziekles!” tijdens de al bestaande jaarlijkse Wandelvierdaagse met elke dag de start vanuit een van de vier kerkdorpen.

Voor het PROMSconcert werd een unieke samenwerking gevonden bij de Millse toneelvereniging Miamtoca.

Muziekvereniging St. Willibrord deed vorig jaar ook voor het eerst mee met de DorpsQuiz ‘Zuuk ut mar uut’ Met veel inspanning en met veel plezier wisten de deelnemers de vragen te beantwoorden en uiteindelijk een mooie 28ste plaats te behalen.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

De leerlingen van onze muziekvereniging St. Willibrord hadden een heel bijzonder jaar. Zo hadden zij, naast een uitwisseling met Muziekvereniging St. Jan in Wanroij, voor het eerst een ‘Play-In’ in Grave. Samen met de Leerlingenorkesten van Boxmeer, Cuijk, Mill en Grave werd dit niet alleen een leerzame dag maar leidde het ook naar een eigentijds concert met veel publiek. Daarna repeteerden veel leerlingen heel enthousiast mee voor het, voor hun eerste, grote PROMSconcert. Dit bleef door bezoekers van dit concert niet onopgemerkt en er kwamen er veel positieve reacties over.

Onze leerlingen bijten in het nieuwe jaar het spits af met een voorspeelavond op 14 januari a.s. in de Plaza van Myllesweerd.

Na het zeer goed geslaagde PROMS-concert kregen de leden van de Millse harmonie St. Willibrord het kerstrepertoire weer op de lessenaar. Slechts een repetitie was beschikbaar om de nummers door te nemen. Het enthousiasme en de mooie klanken op de vroege ochtend van 1ste kerstdag waren er niet minder om. Vele dorpsgenoten wisten de weg naar de St. Willibrorduskerk te vinden om van deze mooie viering, voorgedragen door Pastoor v.d. Meijden, met een duidelijke boodschap en sfeervolle kerstmuziek te genieten. In het nieuwe jaar staan er weer mooie concerten en activiteiten op het programma.

Heel veel dank aan allen die onze Millse Muziekvereniging St. Willibrord een warm hart toedragen. Uw waardering, financiële bijdrage en aanwezigheid bij optredens wordt enorm gewaardeerd. Wij hopen ook in 2020 op uw steun te mogen rekenen.

Aan u allen wensen wij een heel gelukkig, muzikaal en vooral gezond 2020 toe!