Terwijl voor en tegenstanders van de herindeling druk met elkaar in discussie zijn over wat wellicht de gevolgen zijn als de Gemeente Mill en Sint Hubert op gaat in de Gemeente Land van Cuijk is er wel 1 zekerheid als dit gebeurd. Na meer dan 30 jaar komt er een einde aan het bestaan van de Lokale Omroep Mill.

De mediawet geeft aan dat er per gemeente slechts 1 zendvergunning wordt afgegeven. Gezien het feit dat de reeds bestaande Omroep Land van Cuijk op dit moment de vergunning heeft voor dit gebied is het vanzelfsprekend dat de L.O.M. na een herindeling zal opgaan in die omroep.

Omroep Land van Cuijk is op dit moment de Lokale Omroep voor de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Grave en alle omliggende kernen. In totaal bedienen zij zo’n 30 dorpskernen. De L.O.M. is op dit moment de enige vreemde eend in de bijt in het land van Cuijk omdat zij zich uitsluitend richt op onze 4 kerkdorpen.

Wat wel helder is, is dat er voor de luisteraars en kijkers van de L.O.M. veel gaat veranderen als de herindeling een feit is. Het eigen kanaal verdwijnt en eventuele radio- en tv programma’s gaan op in de programmering van Omroep Land van Cuijk. Of de TV-krant blijft bestaan is onzeker omdat zij de enige is in het verzorgingsgebied.

Kortom: In alle onzekerheid die de discussie rond samengaan met Land van Cuijk met zich meebrengt is 1 ding zeker... De Lokale Omroep Mill houdt per 1 januari 2022 op te bestaan als we kiezen voor herindeling. Het is een klein dingetje in de hele discussie... maar dan nog.

Thijs van den Heuvel