Sinds 1 januari 2020 is er een gunstige fiscale fietsregeling die de fiets van de zaak een sterke impuls zal geven. Bike Totaal Thijs Hendriks in Wanroij speelde daar snel op in en is partner geworden van LEASE A BIKE.

Doet je werkgever mee aan de nieuwe fietsregeling dan kun je als inwoner van onze regio dus om de hoek bij de lokale fietsenwinkel een fiets uitzoeken.

De fiets, en dan met name de e-bike, is steeds vaker een serieus alternatief voor auto en openbaar vervoer. Met een e-bike sta je niet in de file en zijn parkeerproblemen verleden tijd; daarbij is fietsen goed voor de gezondheid en de luchtkwaliteit. Deze voordelen zijn belangrijk voor werknemers én werkgevers. Recent onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat door de komst van de e-bike de bereidheid om de fiets te pakken naar het werk gestegen is van 7 naar 15 kilometer enkele reis,.

7 procent bijtelling

"Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe fiscale regeling, waardoor de fiets van de zaak weer een heel aantrekkelijke en voordelige optie wordt, zowel voor werkgever als werknemer. Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, betaalt de werknemer 7 procent bijtelling en kan de fiets zowel zakelijk als privé worden gebruikt zonder ingewikkelde administratie. Ondanks alle bekende voordelen die de fiets biedt, is de prijs nu vaak een belangrijke reden om er (nog) niet voor te kiezen. Met de nieuwe regeling fiets je als werknemer in de praktijk al vanaf een paar euro per maand op een gloednieuwe e-bike!", aldus de enthousiaste eigenaren van Bike Totaal Thijs Hendriks. Aan het einde van de leaseperiode krijgt de fietser ook nog eens de mogelijkheid om de fiets voor een zeer aantrekkelijk bedrag over te nemen.

Gemak

Zij leggen uit hoe simpel het werkt: "LEASE A BIKE regelt eigenlijk het gehele leaseproces van A tot Z via simpele digitale stappen en neemt de hele papierwinkel uit handen voor werkgever en werknemer. De werkgever kan werknemers met één klik op de knop toestemming geven voor het leasen van een fiets. De werknemer heeft vrije keuze voor het type fiets. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van racefiets tot speed-pedelec Vervolgens kan de werknemer eenvoudig bij ons in de winkel een nieuwe fiets of e-bike uitzoeken, altijd voorzien van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, 24/7 pechhulp en verzekering." Zodra de fiets in gebruik is genomen, ontvangt de werkgever maandelijks alle benodigde informatie voor de salarisadministratie voor een eenvoudige verwerking van de betaling van de leasecontracten.

Meer weten? Neem contact op met:

Thijs Hendriks Tweewielers
Lepelstraat 17 5446 AG Wanroij
0485-451773
Of zie www.thijshendriks.nl.