De gemeente Mill en Sint Hubert heeft een waarderingssubsidie van €1.500 euro toegekend aan Stichting Kies voor Leven. Toon Hermsen, oprichter en initiatiefnemer, nam deze blijk van erkenning afgelopen maandag in ontvangst.

De Millenaar zet zich al vele jaren belangeloos in voor de stichting Kies voor Leven dat als doel heeft een dekkend netwerk van AED’s en voldoende gekwalificeerde burgerhulpverleners. Als dank voor zijn tomeloze inzet en als stimulans om het goede werk voor te zetten is aan Hermsen deze waardering subsidie overhandigd.

Zorg dat jouw AED beschikbaar is bij een hartstilstand!

De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Succesvol reanimeren vraagt om een dekkend netwerk van AED’s en gekwalificeerde burgerhulpverleners.

Daarom wordt iedereen opgeroepen die kan reanimeren zich als burgerhulpverlener te registreren op hartslagNU.nl. Verder wordt vooral gevraagd om bestaande AED’s buiten op te hangen en te registreren. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden.