Zoals u waarschijnlijk weet, zullen op de locatie waar vroeger de concertzaal stond (Stationsstraat 21), woningen worden gebouwd. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

Een van de voorbereidende werkzaamheden bestaat uit het saneren van de bodem. Dat is nodig omdat in de bodem puin met asbestplaatjes zijn aangetroffen. Dit moet voor de bouw verwijderd worden.

Op 2 maart a.s. beginnen de saneringswerkzaamheden. De grond en het zich daarin bevindende, verontreinigde puin, wordt weggegraven. Daarbij zullen in de eerste week soms medewerkers van de aannemer rondlopen in beschermende kleding (‘witte pakken’). Aansluitend wordt nog een ander, meer zuidelijk gelegen gedeelte van het terrein afgegraven. De grond die daar wordt afgegraven wordt gezeefd. Dat is voor de zekerheid maar naar verwachting zal hier geen verontreiniging meer aan het licht komen.

Het puin en de eventueel verontreinigde grond worden afgevoerd en schone grond wordt teruggelegd. Zo blijft een schoon terrein over waarop gebouwd kan worden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Putman uit Westervoort. De werkzaamheden gaan ongeveer twee weken in beslag nemen. Overlast voor de omgeving zal niet altijd te vermijden zijn maar uiteraard probeert de aannemer dat zo veel mogelijk te beperken.

Informatie

Wilt u meer weten over de geplande woningbouw, kijk dan op www.woneninmill.nl. Heeft u vragen over de bodemsanering, neem dan contact op met mevrouw A. Heermans, Werkorganisatie CGM, telefoon 0485 - 460 300, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..