Het coronavirus is alomtegenwoordig. Evenementen worden afgelast, eet- en drinkgelegenheden sluiten en ook scholen doen de deuren tijdelijk dicht.

Sommige kinderen vinden het misschien leuk om een tijdje niet naar school te gaan, maar wat als de verveling toeslaat? Met behulp van de onderstaande tips maak je er thuis toch nog een feestje van.

Geniet van elkaars gezelschap

Het wereldwijde coronavirus dwingt ons om even stil te staan en dat heeft ook zo zijn voordelen. We hebben nu meer tijd dan ooit om ten volle van elkaars gezelschap te genieten. Dit is een geweldige kans om quality time door te brengen met je kinderen. Kijk samen naar een leuke film, speel gezelschapsspelletjes of ga samen aan de slag in de keuken.

Volwassenen die even wat me-time willen, kunnen online tal van spelletjes spelen zoals op deze site.

Blijf in beweging

Het is belangrijk om toch in beweging te blijven ook als je zoveel mogelijk binnen moet blijven. De meeste sportactiviteiten zijn helaas afgelast, maar ook thuis kun je in beweging blijven. Zet wat muziek op en doe een dansje met je kinderen in de woonkamer, ga spelen in de tuin of volg een oefening op YouTube.

Ga creatief aan de slag

Laat je creativiteit de vrije loop gaan met verkleedpartijtjes en knutsel- en tekenprojecten. Verzin een toneelstuk en laat je kinderen het opvoeren, inclusief verkleedkleren en make-up. Ga alvast van start met het maken van allerlei paasknutsels of haal je beste tekenkunsten naar boven. Maak samen slijm of haal een puzzel van onder het stof.

Doe samen klusjes in het huis

Spelletjes spelen is leuk, maar dit is natuurlijk ook het perfecte moment om klusjes te doen en daar kunnen je kinderen je bij helpen. Het voorjaar staat voor de deur. Tijd om je huis een goede schoonmaakbeurt te geven. Laat ze zelf hun kamers opruimen en spullen uitzoeken om te geven aan de kringloopwinkel. Geef ze een stofdoek of stofzuiger en laat ze lekker mee helpen met de schoonmaak.

Blijf leren

Je kinderen zullen een tijdje niet naar school kunnen gaan, maar veel scholen bieden wel een digitaal platform aan met leerstof. Op die manier kunnen je kinderen toch nog schooltaken afmaken en leerstof oefenen. Help je kinderen om elke dag even tijd te maken om te leren.

Biedt de school geen online platform aan? Spoor je kinderen dan aan om boeken te lezen en leerstof te herhalen. Belangrijk is dat je een goed dagritme aanhoudt en je kinderen de nodige structuur blijft bieden.