Verweijen ICT heeft per 1 april 2020 de activiteiten van ECOM ICT overgenomen. Het Udense ECOM ICT bedient het midden- en kleinbedrijf met maatwerk op het gebied van systeem- en netwerkbeheer.

Voor Verweijen ICT is de overname geen doel op zich: de Millse automatiseerder wil goed zijn in wat men doet en ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn én blijven. “Dat staat boven alles”, aldus directeur Tom Verweijen.

Begin 2000 was Tom Verweijen de allereerste medewerker van ECOM ICT. Na een aantal jaren trouwe dienst heeft hij zijn ambities kunnen verwezenlijken en heeft hij Verweijen ICT opgericht. Begin dit jaar kwam hij met Eric van den Brand, oprichter en eigenaar van ECOM ICT, overeen dat Verweijen ICT per 1 april 2020 de activiteiten van ECOM ICT overneemt.

DNA van groot belang

Eric van den Brand zegt erover: “Wegens de enorme druk op de arbeidsmarkt hebben wij besloten om onze ICT bedrijfsactiviteiten bij Verweijen ICT onder te brengen en ons volledig te gaan richten op software- en webdevelopment. In onze zoektocht naar een goede overnamepartner was het DNA van de ondernemer zélf voor ons van groot belang. Het moest een bevlogen, energieke vakman zijn, met focus en met een organisatie die staat. Verweijen ICT heeft veel kennis in eigen huis en de ambitie om de allerbeste service en ondersteuning te leveren. In Tom Verweijen hebben wij die gevonden.”

Tom Verweijen vult aan: “Klanten weten dat ze op ons kunnen bouwen en daardoor hebben we tot 2019 een sterke autonome groei doorgemaakt”. Vorig jaar nam Tom Verweijen telecombedrijf Rocom met zes medewerkers over om zijn positie in de regio op het gebied van telefonie te versterken. “Ik had niet verwacht dat ik na een jaar weer een bedrijf zou overnemen, maar ik ken veel klanten van ECOM en heb nog steeds goed contact met Eric. Ik kon ECOM dus niet aan mij voorbij laten gaan.”

Over Verweijen ICT

Verweijen ICT laat de bedrijfsautomatisering van klanten functioneren zoals het hoort en daarbij staat persoonlijk contact centraal. De dienstverlening is breed. Men verzorgt netwerk- en systeembeheer (zowel lokaal als in de cloud), installeert en beheert VoIP-gebaseerde telefooncentrales en biedt provideronafhankelijke mobiele telefonie. Daarnaast verhoogt Verweijen ICT de slagvaardigheid van organisaties met Office 365-oplossingen, zoals Microsoft Teams, SharePoint en Power BI. De 35 specialisten vullen elkaar aan en hebben korte lijntjes waardoor klanten efficiënt geholpen worden.