Het zijn voor ons allemaal bizarre tijden. Maar hoe slaan we ons de afgelopen weken door dit alles heen? Hoe ziet ons dagelijks bestaan er nu uit? Hoe houden we contact en verliezen we elkaar niet uit het oog?

We volgen de maatregelen en zijn daarom veel thuis. In rap tempo zijn de gewone dingen bijzonder geworden. Waarderen we eens te meer de kleine en bekende dingen. Om het contact met elkaar niet te verliezen zijn er gelukkig allerlei initiatieven in ons dorp. Ondernemers worden immens uitgedaagd en vechten om het jaren opgebouwde bedrijf niet verloren te laten gaan.

Zo ook Mindy Martosoedjono, zangeres en Millse onderneemster, die al haar geboekte optredens en dus broodwinning, als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Maar ze wil niet bij de pakken neer zitten en heeft het idee opgepakt een nummer op te nemen waaruit we moed en kracht kunnen putten.

Uiteraard geheel belangeloos wil ze een cover van het nummer "Het Dorp" opnemen en voorzien van actuele Millse videobeelden. Videobeelden horizontaal gefilmd, met je mobiel, die vertellen hoe we ons ondanks alles door deze moeilijke tijd heen slaan. Het liefst zo puur natuur mogelijk.

Denk hierbij aan het onderwijs dat onze kinderen nu thuis krijgen, met de kinderen aan de knutseltafel, Skypen met (groot)ouders, de creativiteit van onze horeca ondernemers, een raambezoek aan ouders en de uitdagingen van het thuiswerken. Maar ook videobeelden uit de achtertuin of onze prachtige Millse natuur. Het liefst met zoveel mogelijk Millse gezichten erop. Zodat we elkaar toch weer even zien.

De videocompilatie zal via de bekende Social Media kanalen worden gedeeld. Mindy benadrukt dat zij hiermee de Millse mede inwoners een hart onder de riem wil steken. Dat dit een manier is om elkaar te steunen en daarmee bij te dragen aan de saamhorigheid in ons dorp in een moeilijke tijd.

Het aanleveren van videobeelden kan nog tot vrijdag 10 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..