Vanwege het Covid-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Melding groepsgesprek WhatsApp uitzetten

Wordt u overladen met meldingen over groepsberichten in WhatsApp? U kunt de geluidsmeldingen hiervan uitzetten (de berichten komen wel gewoon binnen).

Een gesprek met meerdere mensen, ook wel groepsgesprek genoemd, leidt vaak tot een grote hoeveelheid berichten. De appjes stromen één voor één binnen en bij elk bericht klinkt een geluid. Vervelend? Zet dan de meldingen voor het groepsgesprek uit.
Open de app WhatsApp. Tik op het tabblad Chats.
Tik op het groepsgesprek waarvan u de meldingen wilt uitzetten.
Het gesprek opent. Bovenaan staat de naam van de groep. Tik hierop.
Tik op “Dempen” (iPhone) of “Stille meldingen” (Android).
Zet meldingen uit voor 8 uur, 1 week of 1 jaar. Tik op uw keuze.
Android-smartphones hebben ook de optie 'Meldingen weergeven'. Als deze optie is ingeschakeld, verschijnt bij nieuwe berichten het icoontje van WhatsApp linksboven op het scherm. Haal het vinkje voor “Meldingen weergeven” weg om geen meldingen te krijgen, of plaats het vinkje om in ieder geval wel het icoontje van Whatsapp te krijgen.
Tik op Android-toestellen nog op OK.
U krijgt geen geluidsmeldingen meer over binnenkomende berichten in het groepsgesprek. Na de gekozen tijdsperiode worden de meldingen automatisch weer ingeschakeld. Zet ze dan eventueel opnieuw uit.

Wilt u al tijdens de gekozen periode de meldingen weer binnenkrijgen, dan kunnen deze op vergelijkbare manier weer aangezet worden.