In heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de coronacrisis. Het initiatief Support Your Locals roept iedereen op om korte ketens in te zetten en zo lokale voedselondernemers te steunen in deze moeilijke tijden.

Zo kunnen de producenten blijven doen waar ze goed in zijn én wordt voorkomen dat er onnodig voedsel wordt verspild. Na initiatieven in onder meer Amsterdam, Utrecht en Zeeuws-Vlaanderen wordt Support Your Locals nu ook in het Land van Cuijk gelanceerd.

Kennismaken

Voor het Land van Cuijk willen ondernemers Robert Hermens en Tessa Hermanussen een soortgelijk systeem opstarten. Zij hopen een nieuwe afzetmarkt te creëren en tegelijk meer mensen kennis te laten maken met Land van Cuijkse streekproducten. “Door deze mooie producten te verzamelen in een foodbox die we in het Land van Cuijk gaan verkopen. Niet fysiek in een winkel, maar online via een website. Produceren, inpakken en bezorgen gebeurt allemaal door de ondernemers zelf”, leggen zij uit. Er is al een flinke club ondernemers bij elkaar gevonden, die samen zorgen voor een gevarieerde box.

De box zit boordevol heerlijke lokale producten. Denk aan groenten, zuivel en andere lekkernijen. Voorbeelden zijn chocolade van IJssalon IJs & Spijs, een paasstol van Bakkerij Verkerk, pasta van De Aalshof, rabarber van Rhubarb, speciaalbier van De Blauwe Knoop, boerenkaas van Landgoed de Barendonk, hamburgers van De Lamperse Hei, Eigenzwijnse worstjes, eieren van BoerderEi, leverworst van Lange en worstenbroodjes van de Millse molen De Korenbloem.

Als leuk extraatje heeft Martien Bos van het Smaakcentrum 3 heerlijke recepten uitgewerkt met producten uit de food box. Zo kun je tenminste 3 gerechten bereiden voor 4 personen uit één food box.

Geen winstoogmerk

Het pakket wordt aangeboden voor € 44,95. “Dit initiatief heeft geen winstoogmerk vanuit de initiatiefnemers, maar is bedoeld om de lokale ondernemers te steunen”, verduidelijk Hermens.

Er komt een eigen website waarop de producten via het invullen van een contactformulier besteld kunnen worden. Betalen gaat via een betaalverzoek. De producten worden door de ondernemers naar Landgoed de Barendonk in Beers gebracht. Van hieruit worden alle producten verzameld en de bezorging gecoördineerd. Robert Hermens & Tessa Hermanussen willen dit weekend de eerste pakketten uit gaan leveren. “Zo kunnen mensen nog tijdens de paasdagen genieten van het heerlijke pakket.”

Bestellen kan via www.supportyourlocalslandvancuijk.nl.