Hoe zorg je ervoor dat je kinderen lekker kunnen lezen, verhalen kunnen luisteren en bekijken, leerzame activiteiten ondernemen en dan ook nog zo dat jij als ouder jouw werk kunt blijven doen? Of welke activiteiten onderneem je juist gezellig samen om in deze gekke tijd extra samen te kunnen genieten van verhalen en spel?

Adviezen voor ouders

Digitale prentenboeken, E-books, luisterboeken, een Kinderboekenquiz en meer tips om thuis te lezen en (digitaal) te spelen, BiblioPlus heeft ze verzameld.

Via www.bibliplus.nl vinden ouders een pagina vol tips en adviezen. Hier zijn activiteiten te vinden die online en offline kunnen plaatsvinden. Hebben de kinderen zin in een luisterboek, digitaal prentenboek, een stopmotion filmpje maken, podcast luisteren of andere toffe activiteiten? Iedere week worden de beste adviezen van dat moment toegevoegd.

Doe thuis mee met de online Kinderboekenquiz

Wie kan de meeste vragen over kinderboeken goed beantwoorden? Wie is een kinderboekenkenner of een speurtalent op Internet? Elk jaar organiseert BiblioPlus een online Kinderboekenquiz voor basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Creatief zijn en de opzoekvaardigheden moeten hier volop voor ingezet worden.

Dit jaar spelen we de quiz online en kunnen kinderen zelf of met hun klas deelnemen! Zo kunnen ze ook thuis in de wereld van de Kinderboeken duiken. En natuurlijk zijn er bij deze quiz prijzen te winnen! De quiz staat nu online op www.biblioplus.nl/boekenquiz.