Begin dit jaar is de Millse Rosan Kremers samen met haar gezin verhuisd naar Nigüelas in Spanje. Een dorpje aan de voet van de Sierra Nevada, niet ver van Granada.

Samen met haar man Christoph en hun driejarige dochtertje Poppy begint ze daar een hotel en restaurant. Op woensdag 8 april beviel Rosan van hun zoontje Pablo.

“Het gaat heel goed met ons,” vertelde Rosan in MossTime. “We moesten even in het ziekenhuis blijven om Pablo te observeren, maar hij drinkt goed dus alles is prima.” Dat verblijf in het ziekenhuis was ook wel anders dan anders. “Wat meteen opviel is dat het er erg leeg was. Parkeerplaatsen waren leeg, iedereen liep met mondkapjes en handschoenen aan, de receptiemedewerkers zaten achter glas, maar ook op de afdeling zelf heb ik heel weinig verpleging op mijn kamer gehad. Tijdens de bevalling zelf was er 1 gynaecoloog bij. Verder bleef iedereen op afstand. Zelfs tijdens de bevalling heb ik een mondkapje op gehouden. Al ben ik dat ergens in het proces wel kwijtgeraakt. Het was een heel andere ervaring dan de vorige keer.”

Rosan en Cristoph woonden met hun dochtertje Poppy tot eind vorig jaar in het Belgische Oostende. In Spanje kochten ze Alquería De Los Lentos (afgekort Los Lentos), een agroturismo. Dit betekent dat de gebouwen en het land vroeger voor landbouw werden gebruikt. Jaren geleden is het omgebouwd tot een hotel met 14 slaapkamers, een restaurant, bar, zwembad en hammam. “Er moest nog wel het een en ander qua werk gebeuren, maar alle grote werken zijn achter de rug. Er wordt nu door de aannemer nog wel doorgewerkt, maar hij doet het alleen. Je mag hier nu niet met personeel werken. Gelukkig is mijn schoonmoeder met haar vriend nu ook hier. Hij is schilder. Een vriend van hem is ook hier en hij is timmerman. Zij zitten in het hotel en er wordt keihard gewerkt nu. Ook Christoph is er vaak aan het werk.”

Het is ook in Spanje een bijzondere tijd. “Zelf merk ik er eigenlijk niet zo veel van. Samen met Poppy ben ik al 4 weken hier binnen en in onze tuin. Ik ben de poort niet uit geweest. Maar van Christoph hoor ik dat het stil is op straat en in het dorp. Hij doet nu de boodschappen en is dus bij het hotel om de bouwwerkzaamheden te volgen. Je mag overigens ook niet zonder reden op straat. Alles is dicht behalve de gezondheidszorg en supermarkten. Vanaf deze week mag er wel weer gewerkt worden, dus een aantal zaken zullen wel weer opengaan.”

Wanneer het vakantieverblijf en restaurant van Rosan en Christoph officieel de deuren zal openen, is nog even niet bekend. “We zouden op zaterdag 2 mei opengaan, maar dat gaat hem niet worden. Ook zouden mijn ouders (Annie en Henri Kremers) nu hier zijn, maar dat kan dus ook niet. Het is wel jammer dat ze de baby nu niet kunnen zien. We hopen dat het snel weer allemaal kan.”

Meer weten over de mogelijkheden en reserveringen om later een bezoek te brengen aan het hotel van Rosan en Christoph? Volg ze dan op Facebook en Instagram via @alqueriadeloslentos of ga naar www.alqueriadeloslentos.com.