In heel Nederland worden lokale voedselproducenten op dit moment zwaar geraakt door de coronacrisis. Het initiatief Support Your Locals roept iedereen op om korte ketens in te zetten en zo lokale voedselondernemers te steunen in deze moeilijke tijden.

Zo kunnen de producenten blijven doen waar ze goed in zijn én wordt voorkomen dat er onnodig voedsel wordt verspild. Na initiatieven in onder meer Amsterdam, Utrecht en Zeeuws-Vlaanderen ontstond dit initiatief begin april ook in het Land van Cuijk.

Voor het Land van Cuijk hebben ondernemers Robert Hermens en Tessa Hermanussen een soortgelijk systeem opgestart. Zij hopen een nieuwe afzetmarkt te creëren en tegelijk meer mensen kennis te laten maken met Land van Cuijkse streekproducten. Gezien de vele positieve reacties en de bestellingen van vorig weekend, kan dit initiatief als succesvol worden omschreven. Ondertussen is er op verzoek ook een speciale borrelbox samengesteld. Zowel de food- als borrelbox is gevuld met uitsluitend lokale producten uit het Land van Cuijk en worden aangeboden zonder winstoogmerk.

Zie voor meer informatie of om de box te bestellen www.supportyourlocalslandvancuijk.nl.