Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Ben, hij is 18 april overleden. Namens het taalcafé en Vluchtelingenwerk Sociom Mill en St. Hubert willen wij onze grote waardering voor en dankbaarheid aan Ben uitspreken.

Ben heeft zich vanaf de oprichting van het taalcafé, samen met Nel en Ramon, in vele rollen ten volle ingezet. Hij was mede-initiatiefnemer, kartrekker, zelf taalcoach, coach van collega-taalcoaches, mede-coördinator van de maandelijkse bijeenkomsten van taalcoaches, vaak gastheer tijdens de taalcafé-avonden en vooral ook het gezicht en spreekbuis van het taalcafé naar de Millse gemeenschap. En altijd met de hem kenmerkende zachte glimlach, zijn vriendelijke en open blik.

Met een groot warm hart voor het taalcafé, voor de medewerkers maar vooral ook voor onze doelgroep, de in Mill en St. Hubert gevestigde statushouders. Zijn taalmaatje mocht zich gelukkig prijzen met zo’n betrokken, empathische maar ook creatieve taalcoach. Zo bedacht hij passende lesjes en methoden, zoals het bespelen van een blokfluit als ondersteuning, bij het helpen leren van de moeilijke Nederlandse taal.

Maar ook op de achtergrond was Ben met zijn ervaring, zijn visie en sociaal maatschappelijke opvattingen, steun en toeverlaat en mede kleurbepaler voor professionals en vrijwilligers bij ontwikkeling van het lokale vluchtelingenwerk.

Ben, groot voorbeeld van een echte mensen-man, bedankt, we gaan je ontzettend missen.

Wij wensen Wilma en familieleden en kennissen sterkte met dit verlies.