Dagelijks houden veel mensen de website van het RIVM in de gaten. Hoe staat het ervoor, hoeveel nieuwe patiënten, hoeveel doden, wanneer kunnen we versoepeling van de maatregelen verwachten?

Ouderen in de zorgcentra zijn al langere tijd in isolatie, ter bescherming van hun gezondheid. Er zijn gevoelens van onmacht, eenzaamheid, boosheid en verdriet.

Medewerkers van Fiore uitvaartzorg in Sint Hubert hebben in deze tijd van Corona veel verdriet meegemaakt. In de zorgcentra zijn meerdere slachtoffers gevallen. De maatregelen geven daarbij ook beperkingen bij een uitvaart, waardoor een afscheid niet geheel kan naar de wensen van de nabestaanden. Dit geeft ook gevoelens van onmacht voor de mensen die werken in dit beroep, ook zij ervaren extreme drukte.

De medewerkers van Fiore uitvaartzorg wensen de ouderen toe dat het virus snel onder controle is en er weer kleur komt in de dagen van bewoners van de zorgcentra. Bij zorgcentrum Aldenhorst in Mill en Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis, hebben zij daarom de handen uit de mouwen gestoken en op dinsdag 28 april ruim 600 bloembollen geplant om de ouderen een hart onder de riem te steken met het vooruitzicht op een fleurige toekomst.