Zondag 10 mei belooft het weer een interessante en informatieve uitzending van MossTime bij de Lokale Omroep Mill te worden. Want tussen 12.00 uur en 14.00 uur gaat Corné Kremers weer bellen met de meest uiteenlopende (ex)inwoners van onze gemeente.

Via radio, Tv en wereldwijd via www.lokaleomroepmill.nl is MossTime te beluisteren. Check deze site ook voor een overzicht van alle providers en de verschillende frequenties.

Cor van Huisseling uit Langenboom woont tegenwoordig in Spanje. Waarom, wat hij er zoal doet en hoe het er nu in deze Coronatijd is, dat gaat Corné hem zondag vragen. Verder is er een gesprek met Mies Verweijen in Mill. Op 16 mei is zijn laatste werkdag bij de Boerenbond in Mill, voor hij van zijn welverdiende pensioen gaat genieten. Genieten doet men ook al vele jaren op Camping van Rossum’s Troost. Maar hoe anders dat nu moet dan anders, dat weet eigenaar Noud van Rossum in Sint Hubert. Ook met Noud is er een telefonisch interview.

In het tweede uur van MossTime zijn er gesprekken met zowel wethouder vd Boogaart als wethouder van Daal. Jos vd Boogaart zal de actuele stand van zaken rond de aanleg van glasvezel in onze gemeente toelichten. Rond deze tijd inventariseert men waar glasvezel per woning moet worden aangelegd. Maar bij veel inwoners is het onduidelijk of men nog steeds met de provider in zee moet die men 2 jaar geleden heeft gekozen, of dat een andere keuze ook nog mogelijk is.

Wethouder van Daal heeft financiën in zijn portefeuille en gaat ook over subsidies aan bijvoorbeeld gemeenschapsaccommodaties en sportverenigingen. In deze tijd lopen deze organisaties veel inkomsten mis doordat men gesloten is. Kan de gemeente wat voor hen betekenen en zo ja wat?

Uiteraard is er ook weer een prijsvraag waarmee een Primera cadeaubon te winnen is. El vd Heuvel zal vanaf 12.00 uur de juiste antwoorden noteren op de vraag: hoe heet de leerkracht die na 45 jaar afscheid neemt van basisschool ’t Stekske in Langenboom. Techniek en muzikale samenstelling van MossTime is weer in handen van Thijs vd Heuvel. www.lokaleomroepmill.nl