De Boergondische Tuijn in Sint Anthonis staat landelijk bekend om zijn bijzondere moestuin met diverse vergeten groenten, eetbare bloemen, de vele soorten kruiden maar vooral om zijn vele bijzondere tomatenrassen. Liefhebbers uit het hele land weten deze prachtige tuin te vinden.

Dit jaar zijn er meer dan 160 verschillende soorten tomaten gezaaid. Ze zijn onderverdeeld in tros-, cherry-, vlees-, snoep-, roma- , mini-, en de klassieke tomaat.
In allerlei kleurstellingen kun je tomaten vinden. Van groen, roze, zwart, bruin, oranje tot geel en natuurlijk ook heel veel verschillende rode tomaten.
Vele met verrassende bijzondere namen zoals bijvoorbeeld, Brandwine Cherry, Crème Brulee, Dino Eggs Green, Geramium Kiss, Jaunne Flammee, Lemon Tree, Pink Passion, Lollipop, Rote Heidi en Sweet Baby.

Zo zijn er diverse groene tomaten zoals de Green Zebra en Green Doctors Frosted die toch rijp zijn als je ze groen oogst en verrassend lekker smaken. De Black Pear is een heerlijke zwarte tomaat. Sint Gertie ‘s Gold is een prachtige oranje tomaat en Cerise Blanc een cremewitte cherrytomaat. De Coeur de Boeuf is een smaakvolle vleestomaat in de vorm van een ossenhart.

Het is leuk en verrassend lekker om er een gemengde tomatensalade of (oven-) gerecht van te maken. Of een heerlijke verse tomatensoep of-pastasaus.

Er zijn ook diverse struiktomatenplanten die in een pot passen op het terras of balkon waar je de hele zomer lekker van kunt oogsten en smullen.

Belangstellenden kunnen een afspraak maken bij de Boergondische Tuijn in Sint Anthonis (06-20973211).