Foto: Cockie Kremers

Vanaf aanstaande maandag 1 juni kan de horeca om 12.00 uur de deuren en het terras weer openen. Dit alles onder strikte voorwaarden vanuit de overheid.

Binnen in horecazaken is er een maximumaantal van 30 gasten dat er mag verblijven. Maar daarnaast mogen horecazaken ook op het terras gasten verwelkomen en – met in achtneming van de RIVM-maatregelen – bedienen.

Sommige horecazaken in Mill beschikken over een beperkt terras. Om hen meer mogelijkheden te bieden gaat de Millse horeca in samenwerking met de gemeente Mill en Sint Hubert, 0485-events en Ontdek Mill een gezamenlijk terras inrichten in het Aldendrielpark. Hiermee haalt men de bij goed weer verwachte drukte weg op de terrassen uit het dorp, kan men zich in de eigen horecazaak richten op een goede en veilige exploitatie en is er in het dorp zelf voldoende ruimte voor de restaurants en cafetaria’s. In het Aldendrielpark is alleen de “natte horeca” te vinden. Restaurants en cafetaria’s blijven actief op de eigen vaste locatie.

In overleg met de gemeente zijn er afspraken gemaakt rond hetgeen wel en niet kan in het Aldendrielpark. Zo komen er uiteraard wel toiletten, maar is er – naast een ijsje of zakje chips voor kinderen en een borrelhapje – geen etenswaar verkrijgbaar. Hiervoor kan men immers elders in de gemeente terecht bij de restaurants en cafetaria’s. Muziek beperkt zich tot achtergrondmuziek om duidelijk aan te geven dat het niet gaat om een evenement, maar puur een terras ter ontlasting van de horecazaken in Mill.
Daarnaast zal het terras uitsluitend bij goed weer (vanaf zo’n 17 graden) van 14.00 uur tot 22.00 uur open zijn. Als alles volgens plan verloopt, zal het terras bij goed weer ook op vrijdag en zaterdag geopend zijn. Dat dan van 16.00 uur tot 22.00 uur.

Meer weten? Like de Facebookpagina Zomerterras Mill.