In het verleden gebruikten we de vaste telefoon nog erg veel in Nederland. Anno 2020 is dit totaal niet meer het geval. Er zijn zelfs steeds meer huishoudens in ons land die niet eens meer een vaste telefoonlijn hebben en/of gebruiken.

In principe is dat ook best logisch, want tegenwoordig heeft iedereen een smartphone waarmee hij of zij kan bellen. Met zo’n handige mobiele telefoon kun je dus gewoon bellen, maar ook sms’en, whatsappen en videobellen. Hiervoor kun je onder meer Facetime gebruiken, maar Skype behoort logischerwijs tevens tot de mogelijkheden.

Abonnement zonder vaste telefoonlijn

Tegenwoordig gebruiken we de vaste telefoon dus niet meer zoveel als in het verleden. In plaats daarvan gebruiken we de smartphone vele malen meer om te bellen met onze familieleden of vrienden. Een vaste telefoonlijn in je pakket lijkt hierdoor overbodig. Je zou er dus voor kunnen kiezen om je huidige abonnement waarbij de telefoon inbegrepen zit te annuleren. Daarna kun je overstappen naar een ander abonnement zonder vaste telefoonlijn. Mogelijk zul je dan kiezen voor een pakket dat bestaat uit internet en televisie. In principe is dit bijna hetzelfde als een alles in 1 pakket, maar dan zonder een vaste telefoon.

Abonnement zonder vaste telefoonlijn en televisie

Daarnaast zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een abonnement met alleen internet af te sluiten. Dit kan handig zijn als je ook de televisie niet erg veel meer gebruikt. Dit geldt overigens voor een stuk minder mensen dan bij de vaste telefoon. De TV wordt namelijk door nog altijd veel Nederlanders gebruikt. Desondanks lijkt hier wel verandering in te komen. Dit komt natuurlijk doordat je anno 2020 ook je favoriete serie of film op het internet kunt kijken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer stipt op tijd voor de televisie hoeft te zitten. Met een online streaming dienst kun je helemaal zelf bepalen wanneer je een aflevering wilt kijken.

Internet only abonnement

Als je behoort tot de mensen die geen vaste telefoon of televisie meer gebruikt dan is het naar alle waarschijnlijkheid een goed idee om voor een abonnement met alleen internet te kiezen. Zo’n abonnement wordt ook wel een internet only pakket genoemd. De toename aan populariteit van deze contracten heeft ervoor gezorgd dat de alles in 1 pakketten steeds minder afgesloten worden. Toch is een alleen internet abonnement nog niet de populairste optie onder de Nederlanders. Dit is op het moment nog een pakket met internet en televisie. Desondanks zijn de internet only abonnementen bezig met een opmars. In 2018 gaven 20 procent van de klanten die zochten naar een nieuw pakket namelijk aan dat ze alleen internet wilden bij het internet vergelijken. Een jaar eerder was nog maar 15 procent van deze groep geïnteresseerd in de internet only abonnementen.

De voordelen van internet only abonnement

Zo’n pakket dat alleen bestaat uit internet heeft logischerwijs een aantal voordelen. Eén van de pluspunten van een internet only abonnement is dat het veel functies kan hebben. Bovendien kan het veel functies van andere producten overnemen. Een internet connectie kun je namelijk niet alleen gebruiken om dingen op te zoeken op Google. Je kunt het ook inzetten om te bellen met iemand of om je favoriete televisieprogramma te kijken op je computer of laptop. Natuurlijk heb je hiervoor eigenlijk wel een snelle en stabiele internetverbinding nodig. Hier moet je dus ook goed naar kijken als je een nieuw abonnement wilt afsluiten. Als je inderdaad zo’n goede connectie hebt dan kun je eenvoudig gebruik maken van onder meer Skype, Netflix en andere online diensten.