Afgelopen week kwam er bij de Lokale Omroep Mill een einde aan de speciale Coronaprogrammering.

Toen op 15 maart Nederland min of meer op slot ging, nam de L.O.M. het initiatief diverse extra radioprogramma’s te gaan maken en op tv een samenwerking te zoeken met Omroep Land van Cuijk. “Het was mooi om te zien hoe enthousiast iedereen was,” vertelt Mayke Selten van den Elzen. Zij is voorzitter van de Lokale Omroep Mill. “Met deze extra programma’s wilden we extra informatie en vermaak brengen bij iedereen die nu veel thuis moest blijven. Omdat we voor tv geen actuele beelden konden maken – er werd immers ook niets georganiseerd – hebben we samen met Omroep Land van Cuijk tv-uitzendingen gemaakt. Er waren beelden uit zowel ons als hun archief te zien met tussendoor onze tv-krant, waarop ook berichten te lezen waren uit het Land van Cuijk. Zo hadden we toch een gevarieerd programma.”

Zoals bij meerdere regionale en landelijke omroepen, eindigde per 1 juni ook bij de Lokale Omroep Mill de speciale Coronaprogrammering. Mayke: “In de bestuursvergadering gaan we nog alles evalueren en zien waar we samen kunnen blijven werken. Ook hopen we dat het enthousiasme van onze vrijwilligers blijft. Dat zijn er nogal wat. We hebben ook wat nieuwe vrijwilligers gekregen. Met hen gaan we nu in gesprek en mogelijk zal dat ook weer wat extra programma’s op gaan leveren.” De L.O.M. mag zo veel RTV-programma’s maken en uitzenden als men wil, maar daarvoor zijn wel vrijwilligers nodig die willen presenteren, interviewen, filmen, monteren of bijvoorbeeld bij een radioprogramma techniek willen doen. Ook voor de tv-krant is men altijd op zoek naar bijvoorbeeld fotografen en (her)schrijvers van berichten.

Niet alleen de medewerkers van de L.O.M. waren enthousiast. “We hebben nu enkele keren een speciale Telebingo gedaan met geldprijzen. Mensen konden vanuit thuis de bingokaarten bestellen en zo dus ook echt thuisblijven. Telkens waren alle kaarten uitverkocht. Maar ook bij de speciale verzoekplatenprogramma’s en het ouderenprogramma ‘Hoe gaat het’ zat men zoals in de beginjaren van de omroep weer aan de radio gekluisterd.” Met deze extra programmering voldeed de L.O.M. ook aan de oproep vanuit de overheid aan lokale media om ook in deze financieel lastige tijd lokaal actief te blijven met berichtgeving en het informeren van de inwoners.

Vorige week werd huis aan huis een brief van de L.O.M. verspreid met het verzoek om de omroep financieel te steunen. “We vragen een bijdrage aan iedereen die ons een warm hart toedragen. Alles is welkom. Via de brief kan men ons eenmalig of jaarlijks machtigen om een bedrag af te schrijven, maar natuurlijk kan men het ook zelf naar ons overmaken.” Mayke wil ook haar waardering voor alle vrijwilligers nogmaals uitspreken: “RTV-programma’s maken doe je voor jezelf maar ook vooral voor de kijkers en luisteraars. Ik hoop dat onze vrijwilligers dit enthousiasme van nu vasthouden en mensen thuis: blijf vooral kijken en luisteren, want we doen het echt voor jullie.”

Meer weten of ook vrijwilliger worden bij de Lokale Omroep Mill? Tel. 0485-455091, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zie www.lokaleomroepmill.nl.