Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

Als het lekker weer is, is ook het Zomerterras in het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill geopend.

Dit is een initiatief van de gezamenlijke lokale horeca met ondersteuning van Ontdek Mill en 0485-events. Het Zomerterras is op vrijdag (ook voor de vrijmibo) en zaterdag vanaf 16.00 uur geopend en op zondag vanaf 14.00 uur. Om 22.00 uur sluit het Zomerterras.

Uitbreiding

Als alles volgens plan verloopt, krijgt het Zomerterras in het Aldendrielpark vanaf dit weekend een aantal schaduwdoeken. De gemeente heeft toestemming gegeven om deze permanent boven het Zomerterras aan te brengen. Onlangs bleek dat er te weinig parasols waren om alle belangstellenden uit de zon te kunnen laten zitten. Dat kan vanaf nu wel door de schaduwdoeken, die tevens geschikt zijn om bij regen ook het terras droog te houden. Bij meer bezoekers dan dat er ruimte is onder de schaduwdoeken, zijn er extra parasols beschikbaar, hierdoor is het terras afhankelijk van het aantal bezoekers groter en kleiner te maken. Dit zal ook zorgen voor nog meer sfeer en gezelligheid op het Zomerterras.

Mag of moet dat

Bij de organisatie kwam de vraag binnen, of bezoekers eventueel zelf kaarten of een ander spelletje mee mogen brengen? Uiteraard is dat toegestaan. Ook kwam de vraag of men tevoren moet reserveren? Dit is niet nodig, er is voldoende ruimte zodat het Zomerterras altijd uitgebreid kan worden om de anderhalve meter en andere RIVM-maatregelen te kunnen aanhouden.

Muziek

Het Zomerterras is voorzien van gezellige achtergrondmuziek. Er wordt gekeken naar af en toe wat akoestische live muziek, versterkt op een podium is in verband met de Coronamaatregelen nog niet toegestaan. Zodra er meer bekend is over deze vorm van extra vermaak op het Zomerterras, is dat ook te lezen op de site en Facebookpagina van het Zomerterras in Mill.

Stoepkrijt

Speciaal voor de kinderen die met de ouders naar het Zomerterras komen, wordt er een vak vrijgehouden waar ze kunnen stoepkrijten. De organisatie zal zorgen voor voldoende stoepkrijt.

Meer weten? Like de Facebookpagina en zie www.zomerterras-mill.nl.