Het is de 331 BIG Challengers ondanks de coronaperikelen gelukt om een gigantisch bedrag in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

De onthulling van de tussenstand van de twaalfde editie van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes vindt dit jaar digitaal plaats. De opbrengst wordt 100 procent gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Dit jaar geen indrukwekkende en emotionele bijeenkomst zoals andere jaren maar een digitale onthulling vanwege corona. Boeren zijn het gewend om niet op te geven; acties gaan zoveel mogelijk door binnen de gehanteerde richtlijnen met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Het bedrag gaat mee naar de editie van 2021. De totale bijdrage van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes sinds 2009 komt hiermee op 10,4 miljoen euro. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding. Voor KWF is BIG Challenge daarmee opnieuw de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop de agri- en foodsectortrots mag zijn. BIG Challenge bedankt de sponsoren en donateurs voor dit prachtige bedrag van 906.821 euro.

Alternatief evenement

Het is de twaalfde keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge, farmers against cancer’ aan Alpe d’HuZes deelnemen. Dit jaar een virtueel evenement op donderdag 4 juni.

De koersdag startte om 04.30 uur digitaal en op afstand op de Facebookpagina van Alpe d’HuZes met duizenden brandende kaarsen. Gedurende de dag reisde Maarten Peters door het land. Ook gingen diverse teams op de fiets of volgden alles digitaal. Pieter Egelmeers uit Sint Hubert fietste met zijn teamgenoten op de Veluwe hun alternatieve saamhorigheidsklim. De acties van de deelnemers uit gemeente Mill & Sint Hubert gaan door; volgend jaar gaan zij knallen op de berg.

Voor Vaderdag heeft team Carin met Jolande van de Wiel, Heleen van de Wiel en Marloes van Berlicum een leuke actie; een verwenpakket met lekkere biertjes, kaas en worst voor 15 euro. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app naar 06 - 19468956, dan zorgt team Carin voor een mooi pakket dat 20 juni thuisbezorgd wordt. De opbrengst gaat natuurlijk naar KWF voor de strijd tegen kanker.

Het filmpje met de bekendmaking is hier te zien.

Pieter Egelmeers is de middelste fietser op de foto.