Emma en Lisa zijn blij dat klarinetlessen van docent Colette Ermers bij muziekvereniging St. Willibrord weer mogelijk zijn in Myllesweerd.

Sinds dinsdag 2 juni zijn de 1 op 1 muzieklessen van de Muziekvereniging St. Willibrord weer begonnen in Cultureel Centrum Myllesweerd. De afgelopen maanden hebben de docenten online lesgegeven, maar ze zijn blij dat het weer fysiek mag.

Vanaf de tweede week van de lockdown hebben de leerlingen weliswaar online les gekregen en dat ging best goed. De docenten hebben veel werk van de lessen gemaakt; er waren challenges en er waren prijzen te winnen. Leerlingen stuurden filmpjes in naar de docenten met muziekstukken die ze geoefend hadden en waren super gemotiveerd om te oefenen. Op deze manier hebben de docenten veelvuldig contact gehouden met de leerlingen. Dit was een grote stimulans en bleek heel motiverend te zijn.

Gelukkig mogen muzieklessen nu weer 1 op 1 gegeven worden, daar zijn zowel de leerlingen als docenten erg blij mee, want zo kan er weer gewerkt worden aan de onderdelen die met online lesgeven lastig zijn.

De muziekvereniging zorgt voor plexiglas schermen tussen docent en leerling voor extra veiligheid. Zo kunnen de schermen die normaal gesproken om het drumstel van de harmonie staan, nu gebruikt worden in de muziekruimte van Myllesweerd.

Het is nog een paar weken tot de grote vakantie begint en het is fijn dat de leerlingen het schooljaar zo met hun docenten af kunnen sluiten.

Dank namens het bestuur en leden van St. Willibrord aan het docententeam en aan alle leerlingen voor hun inzet! Iedereen weer veel plezier en succes met de muzieklessen in Myllesweerd.