Rondom de Buitenplaats aan de Hoenderberg in Cuijk ligt een bijzonder natuur- en recreatiegebied.

Op het terras van de Buitenplaats geniet je van vergezichten op de landelijke omgeving. En van een smaakvolle kaart voor een lunch of borrel in de buitenlucht. Ook is er een veldcafé waar je even kunt neerstrijken voor een kop koffie en een klein hapje. De deur van het veldcafé staat elke dag open voor jouw verhalen. Het veldcafé en terras vormen het vertrekpunt van mooie fiets- en wandelroutes door het natuurgebied dat gekenmerkt wordt door bos, akkers, houtsingels, bloemenweiden en poeltjes. In het veldcafé is tevens een informatiepunt van Brabants Landschap.

Ons terras: Een oase van rust en ruimte

Sinds 1 juni (met de beperking van het aantal personen van 30) is het veldcafé elke dag open van 11.00 uur tot 17.00 uur, waar je kunt genieten van de kleine kaart. Op zondag is ons terras ook open van 11.00 uur tot 17.00 uur waar wij je graag verwennen met een heerlijke koffie met iets lekkers, een lunch of een hapje en een drankje. Wij ontmoeten je graag.

Met liefde gemaakte verwennerijen om mee te nemen het hele seizoen

Om mee te nemen hebben wij met liefde gemaakte verwennerijen in een koeltas-rugzak, tijdens een wandeling of een heerlijke fietstocht in de omgeving. En voor de kleinste genieter een knapzakje aan een stokje met heerlijkheden.
Deze kun je elke dag bestellen tot 15.00 uur via onze website www.zevenhutten.nl/geniet-van-tijd-voor-elkaar/ of telefonisch 0485-521111.

Zevenhutten dankt zijn naam aan...

Zevenhutten was vroeger een buurtschap van zeven keuterboerderijtjes. Vanaf circa 1850 werd het vroegere heidegebied ontgonnen. Akkers, weiden en eikenhakhoutbosjes verschenen. In de eerste helft van de 20e eeuw is veel eikenhakhout verdwenen, maar je kunt er nog hakhoutstobben vinden die meer dan 150 jaar oud zijn. Eind 19e eeuw werd Zevenhutten voor het eerst officieel onder die naam vermeld. Bepalend voor het gebied zijn hoogteverschillen tot wel 2,5 meter: hoger gelegen oever- wallen en lager gelegen geulen van Maasbeddingen die in de laatste ijstijd werden gevormd.