Donderdag 25 juni startte dweilorkest Engsele eindelijk weer met haar repetities na de coronatijd. Natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM.

In de Jachthoorn in Sint Hubert richtten ze de gymzaal in volgens de afstandsregels en zo kon het muziek maken weer beginnen. Ieder op een eigen mat en voldoende afstand tot elkaar. “We hebben nog matjes vrij dus nieuwe leden zijn van harte welkom”, zegt het oudste lid Hermien van de Logt.

Eindelijk

Engsele is dialect voor eindelijk. In 1994 werd Engsele opgericht; eindelijk had carnavalsvereniging De Bokken een eigen dweilorkest. Hoogtepunten zijn het muziek maken bij de onthulling van het prinsenpaar, de recepties, pronkzittingen maar ook veel muzikale uitjes bij de vierdaagse, BIG Challenge in Duitsland, muziek bij de Molen, festivals, bejaardenhuis etcetera. “We maken samen muziek waar en wanneer we het leuk vinden”, zegt Diana van Kempen, trompettist bij Engsele. Samen met Patricia Verhoeven begon ze in 2008 zonder muzikale achtergrond met trompetles. “Ik krijg altijd veel energie van samen muziek maken. De combinatie van de ongedwongen gezellige sfeer en de vrolijke muziek is mooi om te doen”, zegt Diana.

Nieuwe muzikanten

De afgelopen 26 jaar is het een komen en gaan van muzikanten geweest. “Nu zijn we vooral op zoek naar slagwerkers en zwaar koper instrumenten zoals schuiftrombone, bas en bariton”, vertelt Hans Vermeulen die al sinds de oprichting meeblaast op trompet. Jong en oud spelen mee bij Engsele. De laatste twee jaar zijn een vijftal jeugdleden mee gaan spelen. De 15- jarige Suze van Diepenbeek speelt sinds 2 jaar saxofoon bij Engsele: “Het is bij Engsele erg gezellig en het is kei leuk om zo samen muziek te maken.”

Engsele is op zoek naar muzikanten. Als we muziek in het dorp willen houden hebben we blazers nodig. Zin om mee te doen? Je hoeft geen doorgewinterde muzikant te zijn. Ook beginners zijn welkom. Wij gaan dan samen met je kijken hoe we je op gang kunnen helpen als muzikant. Het liefst willen we baritons, trombones en saxofoons verwelkomen. Voor instrumenten zorgen wij.

Durf die stap te zetten en doe mee! Kom gerust op donderdagavond om 20.15 uur naar de Jachthoorn. Daar zijn wij dan. Bellen mag ook: neem contact op met Monique van Loon 06 - 27 85 01 69. Doen!