Vanwege het COVID-19 virus zijn De Inloop en ook de Computerinloop tot nader order gesloten. Volg hierover de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Even een paar tips over het energiebeheer van uw laptop of pc. Meestal een afdeling waar je niet naar omkijkt maar wat toch regelmatig problemen geeft. Open het startscherm door eenmaal op de Windows toets te drukken en direct te typen: “energie” (zonder aanhalingstekens) Zodra je begint te typen opent een hulpschermpje; klik daarin op: “Instellingen voor energiebeheer en slaapstand”. In het daarmee geopende scherm kun je de tijden instellen hoelang het scherm en de pc (laptop) aan blijven na het laatste gebruik voor het in slaapstand gaat. Klik nu onder het kopje “Verwante instellingen” op de regel: “Extra energie-instellingen”. In het volgende scherm klik je op: “Het gedrag van de ...” en daarna -in weer een nieuw schermpje- op de regel: “Instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn”. Je kunt nu een paar acties kiezen die moeten gebeuren als je op de aan/uit knop of slaapstandknop (indien aanwezig) drukt. In het rijtje eronder hoort alleen voor de optie: “Sluimerstand” een vinkje te staan. Een vinkje in de optie Snel opstarten heeft bij een moderne computer geen zin, of je moet enkele honderdste seconden willen besparen bij het opstarten. Als de optie aanstaat geeft hij regelmatig problemen bij het opstarten. De optie sluimerstand is noodzakelijk. Door de computer ’s avonds of na het werk niet af te sluiten maar in sluimerstand te zetten blijven alle geopende programma’s klaarstaan voor gebruik bij het volgende opstarten en kunnen -buiten werkuren- noodzakelijke updates plaatsvinden.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wel bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.