Begin 2007 is het Hobby Centrum van Stichting Senioren Hobby Centrum opgestart vanuit het pand in Hoogstraat 17 Mill.

Het centrum faciliteert hobby’s variërend van houtbewerking tot glas in lood en van bloemschikken tot textiel technieken.

Het gezamenlijk uitoefenen van hobby’s is het middel om de sociale contacten te bevorderen. Het Senioren Hobby Centrum is de plek waar ontspanning en inspanning samengaan. Samen doen, samen delen, samen creatief bezig zijn met je eigen leeftijdsgenoten, zodat men betrokken blijft bij het sociale leven binnen onze gemeenschap.

Achterliggende gedachte van het Senioren Hobby Centrum is dat mensen contact blijven houden met andere mensen in een sociaal maatschappelijk klimaat. Voor iedere medior en senior is er een plek in ons centrum.
Leidraad in ons handelen is:

  • Bevordering van integratie en sociale contacten.
  • Bereiken van ontspanning en ontplooiing.
  • Bestrijding van eenzaamheid en/of isolement.

Deze doelstelling trachten wij te bereiken d.m.v. het aanbieden van de volgende hobby’s: bloemschikken, boetseren, creatieve vaardigheden (quilten-textiel), fotografie, film-video, muziek-gitaar, glas in lood, hout, metaal, koken, stamboom café, lezen, tekenen, schilderen, taal: Frans, Duits en Engels, koper slaan-bewerking, modelbouw-hout en natuur excursies waarbij men gezellig met elkaar contacten kan leggen en/of onderhouden, in ongedwongen sfeer.

Jeugd Hobby Centrum

In oktober 2018 zijn we gestart met een Jeugd afdeling bij het Senioren Hobbycentrum. De jeugd wordt aangeboden om in de vrije tijd kennis te maken met verschillende mogelijkheden van scheppende bezigheden, deze zelf aan te leren en toe te passen. Dit gebeurt onder begeleiding van vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum waardoor eigen creativiteit tot ontplooiing komt. Hierbij moet men denken aan schilderen, tekenen, boetseren, modelbouw enz.

Creatieve hobby's helpen jongeren zichzelf te uiten op hun manier, wat erg veel voldoening geeft. Op weinig plaatsen kunnen creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend worden, de animo is erg groot. De bijeenkomsten zitten meteen vol, het maximale aantal is 50 kinderen per dagdeel.

Projecten

  • Inloop Computer Café: laatste vrijdag middag v.d. maand. Start 25 sept. I.C.T ondersteuning voor iedereen, je hoeft geen deelnemer te zijn van het SHC.
  • Hobby Reparatie Centrum: laatste vrijdag middag v.d. maand. Start 25 sept. Vrije inloop voor reparatie van materialen/kleding enz. waar dit mogelijk is.
  • Beurs Hobby Doe Wat: 1ste zondag van oktober in.-Sporthal De Looierij. Geannuleerd jaar 2020. Het moment om kennis te nemen en inspiratie op te doen van velerlei hobby’s.
  • Nat. Burendag - Zaterdag 26 Sept. 2020 Project 2 Kweektafels voor verzorgingstehuis Aldenhorst.
  • NLdoet dag - maart 2021

Per 1 januari 2020 waren 285 deelnemers actief, afkomstig uit 24 verschillende dorpen uit onze regio. Gezamenlijk hadden we in het jaar 2019 - 9000 contacten (ontmoetingsmomenten).

Onze leidende spreuk is: TALENT GAAT NOOIT MET PENSIOEN, SAMEN KUNNEN WE VEEL, ALLEEN STEEDS MINDER. VEELZIJDIGHEID IS ONZE KRACHT.

Voor meer info: www.seniorenhobbycentrum.nl - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

D.B. Bestuur leden:
Voorzitter: Ton Ermers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06.13596558
Secr.: Hans v Baal Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06.37447357
Penningm.: Tiny Wouters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06.24927938
Beheer: Riny Weerts riny932gmail.com 06.40892059
P.r.: Marian Govers-Jilesen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06.11072394

Leden adm.: Ans Bardoel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06.34484961