Blijf je tijdens de zomervakantie lekker thuis of heb je een fijne vakantieplek in het Land van Cuijk gevonden? Trek je er graag op uit met de fiets?

Dan is de gratis gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk voor jou een must! Deze volledig vernieuwde brochure – met vier fietsroutes – is verkrijgbaar op tal van (toeristische) plekken in de regio.

Water

In dit handzame magazine ontdek je 50 kleinschalige plattelandsbedrijven uit het Land van Cuijk. Er staan tevens vier mooie fietsroutes in die je door verschillende delen van de streek leiden. Heerlijk langs het water fietsen, historisch Grave bezoeken en genieten van de vele restaurants in Cuijk? Dat kan als je voor de 41 kilometer tellende Beerse Maas Route kiest. Je kunt deze fietstocht ook combineren met een rondvaart over de Kraaijenbergse Plassen.

Eeuwenoud kasteel

Fijnproevers kiezen voor de ’t Broek en Raamvallei Route van 42 kilometer, waarbij je tal van leuke bedrijven tegenkomt waar je even kunt uitpuffen. Je fietst dwars door de natuur – door de bossen, over de heide en langs het riviertje De Raam. Laat je verrassen door al het moois dat het Land van Cuijk je te bieden heeft. Je komt zelfs een eeuwenoud kasteel tegen!

Voor ontdekkers

Wijk jij het liefst van de gebaande paden af, dan zit je goed met de 34 kilometer tellende Boerenpeel route. Ontdek de Staatsbossen bij Sint Anthonis met bos, heide en zandverstuivingen. En stap af voor een wandeling rond de Radioplassen, waar je op een zomerse dag een heerlijke duik kunt nemen.

Maasheggen

Wist je dat werelderfgoed-organisatie UNESCO het Maasheggen-gebied voorzien heeft van de biosfeerstatus. Dit is namelijk het oudste cultuurlandschap van Nederland. De bijzondere heggen die je hier ziet, konden zelfs het leger van de Romeinse keizer Julius Caesar tegen houden. Je fietst op deze route ook langs het eeuwenoude klooster in Sint Agatha en langs het indrukwekkende sluizencomplex in Sambeek.

De gids van het Verrassende PlatteLand van Cuijk is gratis verkrijgbaar in de hele regio. Digitaal vind je de gids op www.plattelandvancuijk.nl. Wil je meer ontdekken over al die bijzondere plattelandsbedrijven en toeristische mogelijkheden in het Land van Cuijk, volg dan ook de Facebook-pagina https://www.facebook.com/plattelandvancuijk.