BIG Challenge heeft vanaf de oprichting in 2009 tot en met nu 10.396.673 euro opgehaald. Dit geld is 100 procent gedoneerd aan KWF kankerbestrijding. Hiermee is BIG Challenge een van de grootste fondsenwervers voor KWF.

Dit gigantische bedrag hebben 1.761 Alpe d’HuZessers en 263 Alpe d’HuZussers, allen verbonden aan de agrarische sector, ingezameld. Bij BIG Challenge is het doel van de Alpe d’HuZessers minimaal 5.000 euro inzamelen en donderdags zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez bedwingen. Alpe d’HuZussers beklimmen de berg één keer op woensdag en zamelen minimaal 666 euro in.

De boeren staan midden in de samenleving en willen graag bijdragen aan de strijd tegen kanker. Dat is de afgelopen 12 jaar wel gebleken. Herman Houweling startte BIG Challenge in 2009. Herman had kanker en wilde de boeren positief in het daglicht zetten en veel geld ophalen voor KWF onder het motto Farmers are Cool. BIG Challenge, farmers against cancer, is na het overlijden van Herman Houweling verder gegroeid en heeft in totaal nu € 10.396.673 opgehaald.

“BIG Challenge zijn we samen; niet alleen op de berg maar het hele jaar door. Op de berg delen we gezond eten uit, producten die we thuis op de boerderij maken. Wij zijn tenslotte de voedselmakers. Wij staan als boeren midden in de samenleving en willen graag bijdragen aan de strijd tegen kanker”, zegt Marian Claessens, legpluimveehoudster, oud-deelnemer en lid stuurgroep BIG Challenge, Farmers against cancer.

BIG Challenge maakt het verschil

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse boeren laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn hard nodig. Alpe d’HuZes is opgericht om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Een citaat uit de brief van KWF: “Herman’s BIG Challenge team is sinds jaar en dag een topteam. Het grootste aantal deelnemers en het team met de hoogste opbrengst. Het is ieder jaar weer heel bijzonder om te zien dat jullie als groep met zoveel kracht verbonden zijn met elkaar.”