Ter gelegenheid van de Wereld Alzheimer Dag op 21 september 2020 houdt de afdeling Land van Cuijk en Gennep van Alzheimer Nederland een vlogwedstrijd 'jong & oud vertelt'.

Deze wedstrijd heeft twee categorieën: jongeren tot 12 jaar en jongeren van 13 t/m 18 jaar. Met de vlogs laten jongeren zien hoe zij omgaan met een familielid met dementie. Dat kan bijvoorbeeld één van de ouders of grootouders zijn of bijvoorbeeld een oom of tante. Het leerzame van de vlogwedstrijd is om te zien hoe anderen het doen.

Ben jij 12 jaar of jonger? Dan kun je een vlog maken waarin je met jouw familielid praat of andere dingen doet, maar waarin je vooral laat zien hoe jij de met de ziekte omgaat. Het gaat vooral om jouw activiteit met degene die ziek is.

Ben jij 13-18 jaar? Dan kun je een vlog maken waarin je vertelt hoe jij jouw familielid meemaakt. Wat merk je van de ziekte? Is er verschil in gedrag bij dat familielid sinds de ziekte en heb jij daardoor beperkingen die niet kunnen worden opgelost? Ben je mede-mantelzorger? Laat vooral je gevoel spreken.

Een vlog maak je in landscape format (camera in liggende stand) en duurt maximaal 10 minuten. Lees eerst de wedstrijdinformatie. En als je meedoet, stuur dan je vlog vóór 1 september 2020 in. Een jury beoordeelt elke vlog en over die beoordeling krijg je bericht.

Een compilatie van de inzendingen wordt op de lokale TV uitgezonden in de maand september 2020. Als jij, jouw familielid met dementie en jouw wettelijk vertegenwoordiger dat goedvinden natuurlijk. Kijk voor meer informatie en toestemmingsformulieren op www.anlvceng.nl.