Erik Gabriels (1973) is geboren in Uden, maar woont alweer ruim veertien jaar in Mill. In november verscheen deel 1 van zijn eerste boek en 2 weken geleden het vervolg.

Zowel op het eerste deel als het vervolg hiervan kreeg Erik positieve reacties. “Het gaat over een dubbele moord in Mill. De titel, De tweede opslag, heeft te maken met de vrouw in het verhaal: zij tennist. Ook slaat de titel op een tweede kans of een tweede periode in je leven.”

In het voorwoord van het boek vertelt Erik over het ontstaan van het boek. Erik: “Ik heb nooit de intentie gehad schrijver te worden. Het is eigenlijk noodgedwongen. Ik ben vrij creatief, maakte meubels en kluste veel in huis. Door omstandigheden ben ik kleiner moeten gaan wonen en daardoor had ik in de avonduren eigenlijk niets te doen. Vooral omdat televisiekijken niet zo mijn ding is.” Maar ook ontstond het idee vanuit een vorige baan. “Ik heb op de ambulancedienst gewerkt en heb heel veel verhalen meegemaakt en gehoord van mensen in bepaalde situaties. Die combinatie heeft me eigenlijk gedwongen er wat mee te doen.”

Een andere reden dat schrijven niet direct voor de hand lag, heeft te maken met zijn dyslexie (woordblindheid). “Ik ben dyslectisch in een best ernstige vorm en dat heeft me wel weerhouden om wat te schrijven. Nadat het idee ontstond wat te doen met schrijven, heeft het daarom ook wel twee jaar geduurd voor ik de eerste regel had getypt.” Na zo’n twee en een half jaar was het boek klaar. Totaal 500 pagina’s. “De uitgever vond het verhaal te lang om het in één boek uit te brengen, dus in november is deel 1 verschenen en 2 weken geleden het vervolg. Je moet wel deel 1 lezen om daarna ook het vervolg te begrijpen.”

In het boek zijn veel herkenbare straten en routes te vinden. “Het speelt zich hier af en ik omschrijf bijvoorbeeld een route van een auto en daarbij ook de omgeving, straatnamen en bijvoorbeeld boerderijen. Het is dus zeker herkenbaar.” Erik is inmiddels al bezig met een volgend boek. Ook dat speelt zich weer in onze omgeving af. “Schrijven is een verslaving. Het is heerlijk om ’s avonds in je eigen fantasiewereld zaken weg te zetten. En voel ik me een schrijver? Nee, ik ben meer verteller dan schrijver, maar als ik ga zitten komt het verhaal in me op en tik ik het op.”

De tweede opslag door Erik Gabriels is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Het is verkrijgbaar bij Primera Schipperheijn aan de Schoolstraat 39 in Mill en ook te bestellen bij andere boekwinkels. Ook online is het te koop via o.a. www.boekscout.nl.