NRF B.V. te Mill is voornemens een deel van zijn productie in Nederland aanvang 2021 te sluiten. Dit is onderdeel van een omvangrijk plan waarin de industriële tak van NRF afscheid neemt van verlieslatende onderdelen en investeert in winstgevende groeimarkten.

Productie vindt plaats in fabrieken in Nederland, Frankrijk en Spanje. Onderdeel van het plan is om in Nederland een deel van de productie te sluiten, een nieuwe fabriek in Polen te openen en verder te investeren in strategische groeimarkten.

Met de sluiting van een deel van de productie in Nederland vervallen er 42 arbeidsplaatsen in NRF. Naar verwachting kunnen er 10 medewerkers intern herplaatst worden in zowel de Nederlandse handelstak als wel in de Nederlandse productietak van NRF. Er zullen zo’n 32 gedwongen ontslagen vallen.

Algemeen directeur Frank Toebes heeft gemengde gevoelens over de stap. ‘We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in ontwikkeling en business development om onze industriële tak toekomstbestendig te maken. Het voortschrijdend inzicht is dat hiervoor ook een lagere kostenbasis nodig is, iets wat we in Nederland niet kunnen realiseren. Als bedrijf investeren we hiermee in een succesvolle toekomst, maar helaas leidt dit ook tot gedwongen ontslagen in een deel van het bedrijf en dat hadden we vanzelfsprekend graag voorkomen.’

Algemene informatie NRF B.V.

NRF ontwikkelt, produceert en handelt in koeloplossingen voor automotive, maritieme en industriële toepassingen.
Het van origine Nederlandse bedrijf is een onafhankelijk onderdeel van het in India beursgenoteerde Banco Products.
NRF heeft een hoofdkantoor en fabriek in Mill en een magazijn in Milsbeek. Het grootste deel van de omzet wordt echter in de vestigingen in Spanje, Polen, Frankrijk en Italië gerealiseerd.
Het is het laatste decennium snel gegroeid in de automotive aftermarket en heeft de laatste jaren succesvol een nieuwe tak voor de toelevering van de treinindustrie opgezet. In totaal wordt jaarlijks een omzet van ruim 100Mln Euro gerealiseerd.