Vanwege het Covid-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geopend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader bericht niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Accuduur verlengen op uw mobieltje

Het is de schrik van iedere tablet- en smartphonebezitter: de waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. Helaas komt die melding meestal eerder dan verwacht. Maar met slimme instellingen kunt u het energieverbruik terugdringen en zo langer doen met de batterij van uw Android-apparaat.

Wat trekt de batterij leeg?

Het scherm van smartphones en tablets is in de meeste gevallen de grootste energievreter, maar ook bepaalde apps kosten veel energie. Om te bekijken waar de energie allemaal aan opgaat:
Tik op Instellingen/Apparaatonderhoud/Batterij (of soms: Instellingen/Accu).
U ziet het batterijverbruik, hoelang u al met uw batterij doet sinds hij is opgeladen en waar de energie allemaal aan is opgegaan. Enkele tips:

  • Gebruik je bepaalde apps niet meer, zet ze dan stop, of verwijder ze van uw mobiel.
  • Een openstaande app gebruikt ook energie. Tik op de Recent-toets (li.-onder op de mobiel) en tik op Alles sluiten.
  • Zet de schermhelderheid zo laag mogelijk. Tik op Instellingen/Weergave (display), tik op Helderheidsniveau en pas de helderheid aan.
  • Verkort de tijd voor de achtergrondverlichting, die automatisch donker wordt na een x aantal seconden of minuten. Tik op Instellingen/Weergave/Slaapstand (time-out) en tik op de gewenste tijdsduur, bijvoorbeeld 15 seconden.
  • Schakel de spaarstand in een periode waarin weinig actie van het mobieltje wordt gevraagd, bijvoorbeeld ’s nachts. Tik op Instellingen/Accu (of Apparaatonderhoud/Batterij) en zet Accubesparing op Aan (of Energiestand op Gemiddeld).
  • Schakel Bluetooth uit, als deze niet wordt gebruikt. Tik op Instellingen/Verbindingen/Bluetooth en zet het schuifje op Uit.
  • Schakel GPS (plaatsbepaling) uit, als deze niet wordt gebruikt. Tik op Instellingen/Verbindingen/Locatie en zet het schuifje op Uit.

Dit stukje is gebaseerd op de Android-mobieltjes. Op de I-phones zijn vergelijkbare instellingen te vinden.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wél bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.