Uw taxussnoeisel is nog hard nodig in de ´strijd tegen kanker´. De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi begon voorspoedig, de mooie doelstelling van 425.000 kilo komt steeds dichterbij. Echter, wat veel mensen bestempelden als heerlijke warme weken, was het voor de meeste te warm om te snoeien. En terecht!

Hierdoor loopt de stichting achter op schema. De stichting zet nu alles op alles om toch de doelstelling te behalen. De stichting kan dit alleen met uw hulp! Snoeit u uw taxushaag nog uiterlijk 10 september, om ook úw takje bij te dragen in de strijd tegen kanker?

Aanmelden van uw gesnoeide taxus kan tot en met donderdag 10 september. De stichting kan tot die tijd alle hulp goed gebruiken. Wel of geen taxushaag, óók het verspreiden van de boodschap van de stichting kan al voldoende zijn. Nog steeds is er jaarlijks een grote hoeveelheid taxussnoeisel nodig voor het produceren van kanker remmende medicijnen. Tegen het einde van het inzamelseizoen nemen de werkzame stoffen af, dit is niet op een vast moment, maar kan per jaar verschillen. De stichting zet dan ook nog even alles op alles om het laatste snoeisel in te zamelen. Het doneren van taxussnoeisel is geheel kosteloos!

Behoud werkzame stof Taxol

Taxol, de basis grondstof voor kanker remmende medicijnen is alleen aanwezig in de jonge scheuten (éénjarig snoeisel) van de taxushaag. Zodra het snoeisel broei bevat gaat deze belangrijke werkzame stof verloren. Bewaar het snoeisel daarom zo luchtig mogelijk, uit de zon én maak een kuil in het midden van het snoeisel. Dek het vooral niet af! Om het verwerkingsproces van het snoeisel zo efficiënt mogelijk te laten verlopen vraagt de stichting om vermenging met bladeren zoveel mogelijk te voorkomen.

Om het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er op diverse uitgiftepunten gratis Taxus Taxi tassen en opvangzeilen op te halen. Het gebruik hiervan is niet verplicht! De stichting geeft wel aan dat het bewaren van snoeisel in plastic zakken funest is voor de naaldjes. Bewaar het liever los op de grond of leg het op een zeil. De stichting zorgt ervoor dat alles weer netjes wordt opgeruimd na hun bezoek. De uitgiftepunten zijn te vinden op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten en zijn groen van kleur.

Alle kleine beetjes helpen

Ook kleine hoeveelheden taxussnoeisel zijn van harte welkom! Er zijn binnen het inzamelgebied verschillende mogelijkheden om het taxussnoeisel in te leveren. Hier kan men, zonder afspraak, terecht voor zowel kleine maar ook grote hoeveelheden taxussnoeisel. Alle inzamelpunten zijn terug te vinden op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten en zijn oranje van kleur.

Help stichting Taxus Taxi om de doelstelling voor 2020 te behalen. Doneer nú nog uw taxussnoeisel!
‘Samen in strijd tegen kanker’

In samenwerking met Den Ouden Groep.

Meer informatie over de taxusinzameling is te vinden via www.taxustaxi.nl.