De Kinderboekenweek gaat op 30 september van start met het thema ‘En toen?’. Tijdens het jaarlijkse boekenfeest gaan we dit jaar terug in de tijd.

Een tijdreis maken kan ook in de bibliotheek, niet alleen met boeken komt de geschiedenis tot leven, maar ook met allerlei activiteiten. Met een kindervoorstelling, Kindercolleges over ridders en over fossielen en met de poppenkastvoorstellingen is ook dit jaar de Kinderboekenweek een feest. Kijk voor alle activiteiten en reserveren op www.biblioplus.nl/kinderboekenweek.

Kindervoorstelling: Hip Hop History, een reis door de geschiedenis

Op zondagmiddag 4 oktober reizen we in Bibliotheek Grave door de tijd samen met theatergroep Ziezus. In de educatieve en humoristische voorstelling ‘Hip Hop History’ zoekt Kim haar verdwenen juf Jetteke. Ze ontdekt dat haar juf verliefd is geworden op een held uit de geschiedenis…en reist op magische wijze terug in de tijd…

Kindercolleges over ridders en fossielen

Je hebt geen tijdmachine nodig om door de tijd te reizen, met Kindercolleges kan dat ook. Op zaterdagmiddag 3 oktober kunnen kinderen alles te weten komen over ridders tijdens het Kindercollege ‘Ridders’ in bibliotheek Boxmeer. Dit college wordt gegeven door kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans. Vrijdagmiddag 9 oktober wordt er onderzoek gedaan naar fossielen tijdens het Kindercollege ‘Ontdek fossielen’. Gegeven door expert Jo van Soest in bibliotheek Gennep. Kindercolleges zijn er voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar.

Poppenkast: Jan Klaassen en de TIJDmachine

Jan Klaassen gaat op bezoek bij professor Ed. (volledige naam Ed I. Son) die een tijdmachine heeft uitgevonden. Jan Klaassen kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen… Kom kijken naar de poppenkastvoorstellingen in één van onze bibliotheken. Frank Peters speelt een verhaal over Jan Klaassen en de tijdmachine. De voorstelling is voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

De Kinderboekenkrant

Er wordt een super gave Kinderboekenweek krant uitgebracht tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen hem gratis op komen halen in de bibliotheek (op=op). In deze krant lezen kinderen weetjes over de geschiedenis, krijgen ze boekentips en vinden ze spelletjes.

Lezen is een feest

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen het plezier dat boeken kunnen geven extra te laten ervaren. Ze kunnen zich verdiepen in het thema van dit jaar en dat nodigt ze uit om met boeken op verder onderzoek uit te gaan naar het verleden. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek en een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis!