In de gemeente Mill en Sint Hubert is het goed toeven en prima wonen. Toch kiezen inwoners er soms voor om te verhuizen. In het L.O.M.-radioprogramma Het 12-uurtje zoeken Tom Raaijmakers en Corné Kremers deze ex-inwoners op. Deze keer zochten zij contact met Raimond van de Burgt uit Langenboom, nu wonende in België.

Raimond is geboren (2 augustus 1969) in Uden maar verhuisde op jonge leeftijd naar de Langenboomseweg in Langenboom. Ondertussen woont hij echter al ruim 30 jaar in België, waarvan de laatste jaren met zijn vrouw en 2 zoons in Schilde, een plaats in de provincie Antwerpen. “En daar heb ik geen spijt van,” vertelt hij. “Ik ga nog wel af en toe op bezoek bij familie en mijn moeder in Uden, maar daarna ga ik weer snel terug naar hier.”

Zoals zo vaak brengt de liefde mensen naar andere plekken. Zo ook Raimond. De basis hiervoor ligt bij de Efteling. “Daar heb ik mijn vrouw (Mireille Huijbrechts) leren kennen, zij komt uit België. Ik mocht met mijn baas mee als babysitter. Op het einde van de dag wilden de kleine mannen nog in de wildwaterbaan. We stonden daar in de rij en toen kwam er een groepje Belgische meisjes bij staan. We begonnen wat te kletsen en één van hen vroeg of ze voor mochten, want ze moesten rap naar de bus. En dat vonden we goed.” Eén van de meisjes vond Raimond toch wel erg leuk en er werden snel gegevens uitgewisseld. “Snel daarna ben ik met mijn baas naar Antwerpen gegaan. Mireille woonde in Ekeren, in de buurt van Antwerpen, en daar hebben we elkaar weer ontmoet.”

Vervolgens reisde Raimond elk weekend met de trein naar zijn grote liefde in België. “Op een gegeven moment vroeg Mireille: ‘Wat zullen we doen? Blijf je op en neer reizen of kom je hier wonen?’ Ik ben toen bij haar thuis ingetrokken en heb er werk gezocht.” In eerste instantie werkte Raimond in een magazijn. “Die baan kreeg ik via de buurman van mijn schoonouders. Ik heb daar verschillende functies gehad en nu werk ik alweer even in de haven van Antwerpen als heftruckchauffeur.”

Kent u ook ex-inwoners uit Mill, Langenboom, Sint Hubert of Wilbertoord met een leuk of interessant verhaal die nu elders wonen? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..