Het 12-uurtje is het wekelijks lunchprogramma op de zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur op de radio bij de Lokale Omroep Mill.

Het wordt gemaakt door Tom Raaijmakers en Corné Kremers waarbij voor de redactionele inhoud een samenwerking is met de redactie van De Neije Krant en inmill.nl. Sinds deze week hebben ze ook een eigen site waar meer informatie te vinden is over dit radioprogramma. Zie www.het12uurtje.nl en like hun Facebookpagina.

Zondag 20 september in Het 12-uurtje

Zorgboerderij de Horst in Mill biedt sinds 2006 dagbesteding voor mensen met dementie, niet aangeboren hersenletsel en psychische problemen. De cliënten van de Horst wonen nog thuis en komen 1 of meerdere dagen naar de Horst voor dagbesteding. Sinds vorig jaar haalt de Horst cliënten zelf op met een taxi busje. Maar hiervoor is men nog op zoek naar wat vrijwillige chauffeurs. In Het 12-uurtje bellen Tom en Corné met Jelle Albers van de Horst hierover.

SCM ’t Gèrmelaand zal dit carnavalsseizoen geen prinsenpaar, jongkerpaar, boerenpaar en jeugdheersers vragen. Begin november zal opnieuw bekeken worden of er nog wat te organiseren is, maar vooralsnog gaat men er vanuit dat er geen activiteiten als pronkzittingen en optochten zullen zijn in Mill dit seizoen. In Het 12-uurtje komt Leon Claessens, voorzitter van Stichting Carnaval Mill hierover aan het woord.

Trudy Geurtsen is coördinator van de werkgroep Dementie Vriendelijke gemeente Mill en Sint Hubert. Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wat de werkgroep zoal doet om het leven in onze gemeente voor mensen met dementie makkelijker te maken zal Trudy in Het 12-uurtje meer vertellen.

Fletcher Hotels neemt per 1 oktober City Resort en de Wellnessboot aan de Hoogveldseweg in Mill over. Maarten van Kempen, initiatiefnemer, aandeelhouder en exploitant van sportcentrum Fitland op die locatie, is blij met de komst van Fletcher. In Het 12-uurtje zal hij toelichten waarom dit een positieve ontwikkeling is en over de extra mogelijkheden voor Fitland.

Mooiland en Sociom nodigen iedereen in de gemeente Mill en Sint Hubert uit voor “Samen Soepen”. Samen Soepen is een leuke en smakelijke manier om samen ontmoetingen te creëren voor buurtbewoners, met voor iedereen een kom heerlijke soep of (voor jongeren in De Wissel) een broodje knak. Deze bijeenkomsten zullen in oktober op diverse locaties in onze gemeente plaats gaan vinden. In Het 12-uurtje hoort u wie, hoe en wat.

Verder zijn er in Het 12-uurtje uiteraard ook de vaste rubrieken zoals Elvis-Time en de bekendmaking van de winnaar van De Neije Krant prijsvraag.