Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geopend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader bericht niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Oude bekenden terugvinden op het internet

Is er een klasgenootje, buur, vriend of vriendin van vroeger die u uit het oog bent verloren? Vaak is online wel het een en ander terug te vinden. Met deze tips kunt u de zoektocht beginnen. Leuk om eens te kijken hoe het met hen gaat of om eventueel contact op te nemen!

Google

Een goed startpunt voor een zoektocht naar een oude bekende is Google. De zoekmachine speurt het hele internet af naar resultaten. Een goede tip is om de gehele naam tussen dubbele aanhalingstekens te zetten. Dan zoekt Google specifiek op de combinatie tussen voor- en achternaam.
Ga naar www.google.com. Typ de naam en begin en eindig met dubbele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld: “Jan Pieterse”. Staat de naam niet tussen dubbele aanhalingstekens, dan zoekt Google ook naar resultaten die één van de zoektermen bevatten. Dus 'Jan' of 'Pieterse'. Dat levert veel meer verkeerde resultaten op.

Schoolbank

Op de website www.schoolbank.nl zijn oude klassenfoto’s te vinden. Typ een naam in, of de naam van de school waar u naartoe ging, en zoek het juiste jaar. Schoolbank werkt met gratis accounts. Zonder account is het mogelijk om te zoeken, maar voor het bekijken van de meeste resultaten is een account nodig:
Ga naar www.schoolbank.nl / Klik rechtsboven op Meld je gratis aan / Vul uw e-mailadres in / Vul uw voor- en achternaam in / Vul uw geboortedatum in / Kies een wachtwoord / Vink aan dat u akkoord gaat met de voorwaarden van Schoolbank / Klik op Doorgaan.
Ga nu eerst naar uw mailbox om de registratiemail te bevestigen. Hierna kunt u op Schoolbank.nl zoeken naar klasgenoten, maar ook uw eigen profiel invullen of zelf klassenfoto’s toevoegen.

Facebook

Ook via de website www.facebook.com kun je veel bekenden tegenkomen. Over het aanmaken van een Facebook-account en het zoeken, een andere keer meer.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Afstand houden en alles voortdurend desinfecteren zal problemen geven. Wél bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.