Foto: Cockie Kremers

Maarten van Kempen, bedenker en oprichter van het Fitlandcomplex aan de Hoogveldseweg in Mill is blij met de komst van Fletcher naar Mill.

“Zeker, zoals bekend was Fitland Mill nog de enige overgebleven City Resort vestiging. Eerst hadden we 6 vestigingen waarmee we promotie maakte, maar met nog maar 1 vestiging is het lastiger om zo’n hotel en wellnesscentrum als hier in Mill vol te krijgen. Fletcher heeft wel die marketing-power om dat te doen en mensen naar Mill te delegeren.”

Fletcher neemt het hotel, de wellnessboot en het restaurant over, maar nog niet het bekende vliegtuig met 2 hotelkamers. “Ik denk dat ze liever 100 hotelkamers op de grond hebben dan 1 in de lucht,” lacht van Kempen. “We hebben vorig jaar sportcentra aan Basic-fit verkocht en de hotels aan Fletcher. Zij doen zo min mogelijk wat afwijkt van de formule. Voor die 2 hotelkamers in het vliegtuig is meer werk en dus tijd nodig. Maar het kan best zijn dat ze later, als ze Mill wat beter leren kennen, er toch wel de meerwaarde van gaan zien. Wij verkochten bijvoorbeeld als arrangement, dagje boot en nachtje vliegtuig. Dat moet nog even landen bij Fletcher.”

De sportcentra van Fitland, waaronder die in Mill worden door Maarten zelf geëxploiteerd. De overname van Fletcher heeft ook voor sportcentrum Fitland in Mill een positief effect. “Het sportgedeelte wordt straks voorzien van een eigen ingang en eigen horeca, daarmee kunnen we weer de sfeer creëren die we een aantal jaren geleden ook hadden. Daar zijn we nu volop mee bezig, de tekeningen zijn gemaakt en worden komende week besproken. We hopen in december of januari alles klaar te hebben om weer een frisse nieuwe start te kunnen maken met nog wat nieuwe invullingen.”

Gebruikers van Fitland Mill kunnen gebruik blijven maken van het zwembad. “Het zwembad hoort bij het sportcentrum en is daar onderdeel van. Wij maken met Fletcher afspraken over al dan niet gebruik maken van het zwembad door hotelgasten.” Over de invulling van de zo genoemde blauwe hal wordt nog gesproken. “We hebben iets bedacht om hem mee te gaan vullen, daar is binnenkort een meeting over. Binnen enkele weken kan ik daar wat meer over vertellen.”

Ondanks het gegeven dat Maarten zelf niet meer overal aan het roer staat is hij erg positief over alle actuele ontwikkelingen. “Als ondernemer kun je niet altijd alles zelf houden, het mooiste is als het wel door kan blijven gaan. Of dat er dan Fletcher of wat anders op staat maakt niet uit. De continuïteit van wat je ooit bedacht hebt is dan geborgd. Het is goed voor de werkgelegenheid en aantrekkingskracht voor Mill. Daarnaast, waar het ooit mee begonnen is en waar mijn hart ligt, is het sportcentrum en dat kunnen we ook weer op de kaart zetten, dat zijn allemaal positieve punten.”