Tessel Linders

Het Land van Cuijk is voor veel media een lastig gebied. Het is Brabant, maar een abonnement om dagelijks het Brabantsdagblad in de bus te krijgen is niet mogelijk.

Dagblad de Gelderlander verschijnt hier wel elke dag. Ook Omroep Brabant had niet altijd aandacht voor dit gebied, maar daar komt nu verandering in via regioverslaggevers.

“We doen dit nu ongeveer een jaar,” vertelt Tessel Linders. Zij is regioverslaggever bij Omroep Brabant en verantwoordelijk voor onder andere het Land van Cuijk. “Maar we zijn nog wel een beetje zoekende. We hebben de provincie in een aantal stukjes verdeeld en verslaggevers zijn aan een bepaald gebied gebonden. Het Land van Cuijk valt in mijn gebied en het is de bedoeling dat mooie verhalen bij mij terecht komen waarmee ik dan voor Omroep Brabant wat moois kan maken.”

Tessel zoekt zelf actief naar leuke items, maar hoort ook graag uit de regio wat er leeft en speelt. “Ik heb een grote regio, van Meierijstad tot en met het Land van Cuijk, dus dat is de hele noordoostelijke kant van de provincie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor ik regioverslaggever werd nooit veel verder kwam dan Oss. En daar is nu verandering in gekomen. Iedereen die mooie verhalen heeft of vindt dat we ergens verslag van moeten doen, is van harte welkom om mij dat te laten weten.” Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omroep Brabant hoopt via de aanpak met regioverslaggevers met de hele provincie een nog betere binding te krijgen. Tessel: “We horen vaak van luisteraars en kijkers dat we wel erg gericht zijn op Eindhoven, Breda, Tilburg en den Bosch en dan houdt het op. En jullie gebied is zo’n stukje van de regio waar we relatief weinig te vinden waren. Als omroep hebben we besloten dat dit geen recht doet aan het gebied. We hopen door de provincie in stukjes te verdelen dat we er ook vaker zijn.”

De verhalen die de regioverslaggevers maken komen in eerste instantie online te staan. “Daar is dan het hele verhaal te vinden en daar zit ook video bij. Daarna is het aan het nieuwsprogramma om te zien wat het nieuws van de dag is en wat men mee wil nemen in Brabantnieuws. De winst is dat we nu veel meer kunnen maken, Brabantnieuws is maar vijftien minuten per dag en de website is oneindig. Zo zorgen we ervoor dat verhalen die we maken altijd terug te vinden zijn.” Ook in de radio-uitzendingen put men uit het nieuws op de site van Omroep brabant. “Klopt, het kan zijn dat ik met de camera al ergens geweest ben en dat men op de radio nog even gaat bellen om het allemaal nog wat actiever te maken.”

Meer weten over regioverslaggevers? Zie www.omroepbrabant.nl/regioverslaggevers.