Gezien de vele positieve reacties op het L.O.M.-radioprogramma Het 12-uurtje, stemmen steeds meer luisteraars op zondagmiddag af op de Lokale Omroep Mill.

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur hoort u dan ook wat er leeft en speelt in onze gemeente. Tom Raaijmakers en Corné Kremers brengen naast interessante (telefonische)interviews ook leuke muziek en de meest uiteenlopende zinnige en onzinnige informatie. De herhaling is op vrijdag te horen tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Zondag 4 oktober is er een telefonisch interviewtje met Kelly van Deursen uit Wilbertoord. Zij start deze week met KellyDance aan de Houtzagerijstraat in Mill. Wat zij zoal doet, voor wie en hoe ze op het idee kwam om KellyDance te starten hoort u zondagmiddag.

Komende week is het de Week van de toegankelijkheid. Dit om iedereen erop te wijzen dat ook gehandicapten graag volwaardig mee willen doen in de samenleving. Hoe het staat met de toegankelijkheid in onze gemeente, dat vragen Tom en Corné aan Henk Kuppen van het Platform Gehandicapten Mill. Maar ook is de digitale toegankelijkheid erg belangrij.

Cultureel Centrum Myllesweerd programmeert dit seizoen minder films en theatershows dan anders. Wat er wel en niet te zien is in deze coronatijd, daarover is in Het 12-uurtje een gesprek met voorzitter Bert de Jongh. Maar ook is men nog op zoek naar een extra bestuurslid.

Frank Hermers is een van de brigadiers bij de brede school aan de Langenboomseweg in Mill. Naast het gegeven dat men altijd hulp kan gebruiken, willen zij ook extra aandacht voor de verkeersregels op die locatie. In De Neije Krant van dit weekend zijn deze na te lezen en in Het 12-uurtje zal Frank deze nogmaals toelichten.

Heemkundevereniging Myllesheem wil van alle panden in het centrum van Mill weten wie het betreffende pand ooit bouwde, wie er door de jaren heen in hebben gewoond en welke speciale zaken er bij het betreffende pand horen. Wat men met die informatie wil doen, daarover zal Myllesheem voorzitter Pieter Verstraaten zondag meer vertellen.

Verder is het ook weer Elvis-Time en zal de winnaar van De Neije Krant prijsvraag bekend gemaakt worden. Zie voor meer informatie over dit radioprogramma en om wereldwijd mee te luisteren www.het12uurtje.nl en like de Facebookpagina.