Pol Bernardus (1974) groeide op in het Belgische Gent maar exploiteert al enkele jaren Schoonheidsinstituut Lamat in Zeeland. Sinds 2 jaar woont hij in Langenboom.

“Het komt inderdaad niet heel vaak voor dat een man actief is als schoonheidsspecialist, ik ben op bijscholingen en opleidingen meestal de enige man, maar krijg alleen maar leuke en positieve reacties.”

Op de vraag hoe Pol in het vak van schoonheidsspecialist terecht is gekomen vertelt hij: “Ik deed een opleiding massagetherapeut, deze opleiding maakte deel uit van de school voor schoonheidsspecialisten. We deden ook de modules voor bijvoorbeeld lichaamsontharing, pakkingen en de volledige wellness. Ik vond dat zo leuk dat ik besloot de hele opleiding te doen. Daarna bracht de liefde mij naar het dorpje Zeeland en daar ben ik mijn bedrijf Schoonheidsinstituut Lamat begonnen.” Ondertussen woont Pol alweer twee jaar in Langenboom.

In de wereld van schoonheid blijven zaken als technieken en producten vernieuwen en kan men zich steeds verder specialiseren. “Sinds enkele jaren ben ik ook medisch schoonheidsspecialist, dat was een extra opleiding op HBO niveau. Hierdoor heb je meer kennis van de huid in combinatie met medicatie. Maar ik doe ook de reguliere schoonheidsbehandelingen die iedereen wel kent, maar ook de specialisaties acné en elektrisch ontharen. Deze laatste worden vergoed door zorgverzekeraars, als men een aanvullende verzekering heeft.”

Scholingen blijven volgen is geen verplichting. “Klopt, maar ik doe dat wel. In het vak beauty blijven continue zaken veranderen, nieuwe toestellen, nieuwe methodes en nieuwe producten. Daarnaast zijn er voor onze specialisaties terugkomdagen om bij te blijven en doe je dat niet, dan verlies je het certificaat voor verzekeraars.”

Hygiënisch werken stond bij Pol altijd al hoog in het vaandel. “Hygiëne werd er bij ons op de opleiding echt ingeramd. Maar nu met corona is dat nog strenger en zijn er ook extra maatregelen getroffen. Klanten mogen elkaar niet meer kruisen in de praktijk, dus ik moet meer ruimte houden tussen de afspraken in. Hiermee verlies ik één of twee afspraken per dag. Maar ook maken we nu extra vaker alles schoon, zoals de stoel waar men op heeft gezeten, de tafel want die is aangeraakt, de pinautomaat, de deurklinken, alles wat we eigenlijk standaard al elke dag deden, doen we nu na elke klant.”

Schoonheidsinstituut Lamat in Zeeland is een complete schoonheidssalon. Of zoals het op de site van Pol staat: Schoonheidsinstituut Lamat is de specialist voor uw huid en lichaam. Of het nu gaat om huidverbetering of totale ontspanning, mijn persoonlijke aanpak en aandacht zorgen ervoor dat u nog beter voor en door de dag komt. Mannen en vrouwen zijn van harte welkom.

Schoonheidsinstituut Lamat
Puttelaar 13A
5411 BE Zeeland (Noord Brabant)
06 19 498 601
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.schoonheidsinstituutlamat.nl