Vanwege het COVID-19 virus is D’n Inloop met ingang van juli 2020 op donderdagmiddagen geopend in Zaal Rogge C; de Computerinloop gaat tot nader bericht niet door. Volg hierover ook de berichtgeving van Langenboom Zorg Centraal.

Sommigen twijfelen om naar glasvezel over te stappen omdat ze hun e-mail ontvangen op een adres van hun provider (bijvoorbeeld @home.nl, @kpn.nl enz.) en dat adres verlies je als je overstapt naar een andere provider.

Een oplossing is om vroegtijdig een internationaal e-mailadres te openen. Bij Microsoft en Google zijn het gratis adressen en iedereen mag ze aanmaken. Bekend zijn de adressen die eindigen op @outlook.com, @hotmail.com, @live.com en @gmail.com. De eerste drie zijn van Microsoft en de laatste van Google. Open een willekeurige browser en typ in de zoekbalk “mailadres Google aanmaken” of “mailadres Microsoft aanmaken” en je krijgt direct duidelijke tips. Maak een e-mailadres wat duidelijk is, liefst met je eigen naam erin en kies een wachtwoord wat je makkelijk kunt onthouden. Microsoft en Google geven aan als je een adres kiest wat al bestaat of te veel lijkt op een bekend adres. De suggesties die ze geven voor alternatieve adressen hoef je niet persé op te volgen.

Ongeacht je internetprovider ontvang en verzend je e-mail via dit nieuwe adres. Neem het nieuwe adres direct in gebruik. Belangrijk is om de persoonlijke gegevens bij je belangrijke contacten handmatig aan te passen. Denk daarbij vooral aan je Bank, Belastingdienst, eventuele toeslagen, UWV, Ziekenhuis, verzekeringen enz. Bij de provider van je oude adres kun je aangeven dat mail doorgestuurd wordt naar je nieuwe adres. Ook kun je in elke mail nog eens automatisch bij je ‘handtekening’ een regel toevoegen dat je mailadres is veranderd.

Vooralsnog gaat de donderdagmiddag-ComputerInloop niet door. Wél bieden we de mogelijkheid om te bellen en eventueel met Whatsapp Video oplossingen toe te lichten. Dit bellen kan dan op de donderdagen tussen 13.30 en 14.30 u: Frans Muller 06-51268797 of Koos Sommers 06 29130582.