Burgemeester Antoine Walraven zal de naleving van de coronaregels in de gemeente Mill en Sint Hubert strenger laten controleren en handhaven. Zo laat hij via een bericht op zijn Facebookpagina weten.

Walraven: “Het kan u niet ontgaan zijn. Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen weken fors toegenomen. Dit is niet alleen een landelijk beeld, ook onze gemeente kleurt inmiddels donkerrood. Dat betekent dat we ook in Mill en Sint Hubert spreken van een zeer ernstige situatie. En dat is echt zorgelijk.

De nieuwe maatregelen die deze week door het Rijk zijn afgekondigd zijn dan ook heel erg nodig. Tegelijkertijd raken ze ons weer heel hard in ons dagelijks bestaan. Ons wereldje wordt tijdelijk weer kleiner en dat is moeilijk. Toch kunnen we niet anders. We moeten weer samen alle zeilen bijzetten om het virus te bestrijden, door:

  • sociale contactmomenten en reisbewegingen zoveel als mogelijk te beperken;
  • thuis te blijven als we gezondheidsklachten hebben en ons dan ook meteen te laten testen;
  • drukte te vermijden;
  • onze handen zo vaak mogelijk te wassen;
  • anderhalve meter afstand te houden.

Natuurlijk weet ik dat er veel mensen zijn die zich heel goed aan deze basisregels en de maatregelen houden en juist erg voorzichtig zijn. Toch is er helaas ook nog een aantal die, bewust of onbewust, de grenzen blijft opzoeken. Dat kunnen we niet gebruiken! Zeker niet nu het aantal besmettingen in onze gemeente zo hard stijgt.

Ik zet daarom de komende tijd extra boa’s in om op de aangescherpte coronamaatregelen te handhaven en ook de politie zal hiervoor intensiever en meer in onze gemeente op straat aanwezig zijn. Zij zullen niet alleen waarschuwen maar bij overlast ook boetes uitdelen.

Ik hoop echter dat dit niet nodig zal zijn. Veel beter is het wanneer we er de komende tijd echt samen voor gaan en zo de stijgende lijn aan besmettingen (ook) in onze gemeente snel laten dalen. Dat kunnen we, dat hebben we eerder ook laten zien.

Let goed op elkaar, geef elkaar de ruimte en blijf gezond!”