In verband met de aangescherpte corona regels zijn alle activiteiten van de SWOM stil gelegd, zo ook het radio programma SWOM info Blok op de vrijdagmorgen om 11.00 uur.

Na overleg met LOM en SWOM is er toch besloten een door deze maatregelen al uit gevallen uitzending als nog te gaan presenteren. En wel op Vrijdag 30 oktober om 11.00 uur zal Albert de Maeyer het met zijn gasten hebben over Eenzaamheid, Zeker in onze huidige situatie een belangrijk onderwerp. De gasten zijn:

Caren van Donzel - van Dijk is functionaris gezondheidsbeleid bij de GGD Hart voor Brabant, Vanuit die functie adviseert zij het Lokaal Beraad van de gemeente Mill en Sint Hubert. In dit geval over het voorkomen van eenzaamheid en het opvangen van mensen, die lijden onder eenzaamheid.

Prof. dr. M (Tinie) Kardol is verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, leerstoel geriatrie. Hij is jarenlang directeur geweest van drie zorginstellingen in Vught. Hij deed dat niet van achter zijn bureau, maar was het grootste deel van de dag tussen de bewoners te vinden. Enkele jaren geleden heeft hij meegewerkt aan een onderzoek onder ouderen, onder andere over eenzaamheid. Hij zal ingaan op de cijfers, die uit het onderzoek gekomen zijn.

Caren en Tinie hebben het interview samen voorbereid, waarbij Tinie vooral ingaat op een algemeen beeld over oorzaken van eenzaamheid, soorten van eenzaamheid en de gevolgen van eenzaamheid. Caren sluit daarbij aan met haar ervaringen in deze regio.

Frequenties

De uitzendingen van de Lokale Omroep Mill zijn via alle providers te horen en zien. Check voor een overzicht van de frequenties of om wereldwijd mee te kijken en luisteren www.lokaleomroepmill.nl