Op de redactie van De Neije Krant ontvangen we regelmatig tips en vragen over zaken en ontwikkelingen in onze gemeente.

Deze week kregen we deze foto binnen. Gemaakt bij het bos tussen de Nieuwenhofweg en Paddenhoolseweg in Mill. Volgens het bordje van Staatsbosbeheer heet dit gebied Maasdal. Omdat ook wij hieraan twijfelde, we kennen het gebied als Groespeel of Raamdal, zochten we contact met Staatsbosbeheer.

En inderdaad, de boswachter die we spraken denkt dat het bordje niet helemaal juist is. Staatsbosbeheer heeft haar werkgebieden namen gegeven. Maar dit zijn grote gebieden waardoor de namen niet overal even duidelijk zijn en zorgen voor vragen. Mogelijk valt de Groespeel dus wel binnen het werkgebied wat Staatsbosbeheer intern het Maasdal noemt, maar zij begrijpen dat dit wel voor verwarring kan zorgen. Daarom zal binnenkort het bordje worden vervangen.

Ziet u ook vreemde of opmerkelijke zaken? Hebt u tips of vragen rond bepaalde ontwikkelingen? Laat het de redactie van De Neije Krant - inmill.nl weten en wij gaan op onderzoek uit. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..