Vanaf maandag 2 november 2020 gaan jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht ook weer in de avonduren vliegen. In de weken 45, 46, 47, 48, 49 en 50 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk
22.30 uur. Op vrijdag vinden de vluchten alleen overdag plaats.

Nachtzichtapparatuur

Bij nachtvluchten heeft de vlieger de beschikking over sensoren en geavanceerde nachtzichtapparatuur, de zogenaamde Night Vision Goggles (NVG). Door deze NVG’s ziet de vlieger alles in groentinten en daarbij is het
zicht ook nog eens beperkt, alsof hij door twee kokers kijkt. Het trainen is daarom pas zinvol als het volledig donker is.

Oefengebied

Het vliegen vindt veelal plaats boven zee, maar het is ook noodzakelijk om tijdens duisternis boven land te vliegen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de militaire vlieggebieden boven Friesland, Drenthe, Overijssel en Brabant.

Informatie

Wilt u meer weten over vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.