In november starten Bij Sas en Bep (Saskia Toonen en Bep van de Ven) samen met hun medewerkers in het Millse centrum met het ophalen van glaswerk bij ouderen wat naar de glasbak mag.

“Dit idee lag er al even,” vertelt Saskia. “Maar nu is het de juiste tijd om dit ook te gaan doen. We zijn altijd op zoek naar extra werkzaamheden die we toe kunnen voegen aan hetgeen we al hebben. Het moeten altijd win - win situaties zijn voor alle partijen. Aangezien er steeds meer ouderen zijn wilden we ook voor die groep wat betekenen. En vandaar dat we binnenkort gaan starten met het ophalen van glas.”

Bij Sas en Bep is een dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun thuisbasis is Cultureel Centrum Myllesweerd. “In en rond Myllesweerd doen we allerlei werkzaamheden, maar ook daar buiten. We zijn bijvoorbeeld in het centrum afval aan het prikken, we werken een dag in de week in jongerencentrum de Wissel waar we wat schoonmaakwerkzaamheden doen, we gaan naar basisschool de Kameleon waar we de conciërge ondersteunen en voorheen gingen we ook naar Aldenhorst. Helaas is dat nu in verband met corona stop gezet en we hopen dat we dat straks weer op kunnen pakken.”

Aan hun takenpakket wordt vanaf nu dus het ophalen van glaswerk toegevoegd. “We willen dit gaan doen zoals het ook gaat met het ophalen van oud papier. De appartementenblokken krijgen een brief waarin staat wanneer we langs komen en men kan dan het glaswerk buiten zetten of we bellen even aan. We denken dat we dit eens in de twee weken gaan doen, maar de details moeten we nog uitwerken.” Het betreft dan de appartementenblokken in het Millse centrum waar vooral ouderen wonen. “Misschien gaat het wel zo goed lopen dat we er later ook bepaalde straten bij kunnen gaan doen, maar we starten eerst met de appartementen.”

Sas en Bep zijn overigens altijd op zoek naar extra werkzaamheden die zij samen met hun medewerkers uit kunnen voeren. Saskia: “Zeker, vorig jaar hebben we bijvoorbeeld voor Ontdek Mill kerstpakketjes ingepakt, voor de gemeente steken we wel eens brieven in en er zijn meer bedrijven die ons weten te vinden. Maar dat mag best nog wat meer. We horen het graag als bedrijven of bijvoorbeeld clubs klusjes voor ons hebben.”

Er is niet alleen ruimte voor wat extra klusjes, maar op sommige dagen is er ook nog ruimte voor medewerkers. “We hebben nu 21 medewerkers. Op sommige dagen zitten we vol, maar woensdag is bijvoorbeeld een wat rustige dag en daar zouden we nog wat uit kunnen breiden met mensen. We kijken per dag, welke werkzaamheden hebben we die dag en wat sluit aan bij de medewerkers.”

Meer weten?

Neem dan contact op met Bij Sas en Bep:
Telefoon: 06 22 73 43 05
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.bijsasenbep.nl